Een Kerstmis boordevol lekkere borrelhapjes? Dan krijgen deze gevulde champignons zeker een plaatjes op tafel. Binnen een kwartiertje zet je dit hapje op tafel. En bovendien is dit recept vegan, glutenvrij en lactosevrij. Zo maak je mensen met allergieën ook blij.

Ingrediënten
20 kastanje champignons
1 eetrijpe avocado
1 klein handje basilicum
3 el edelgistvlokken (of parmezaanse kaas voor de niet vegan versie)
50 gram prijnboompitten
1 el milde olijfolie
1 teen look
Sap van 1 citroen
1 el vegan parmezaanse kaas (of gewone parmezaanse kaas voor de niet vegan versie)
Snufje zout
Bereiding
Maak de champignons schoon met een keukenpapiertje. Rasp een eetlepel van de (vegan) Parmezaanse kaas. Rooster 25 gram pijnboompitten in een paar minuten goudbruin in een pan zonder olie. Deze kan je daarna aan de kant zetten en gebruik je voor de garnering, niet voor de avocado pesto zelf. Verwijder voorzichtig de steel van de champignons met je handen. Snijd daarna met een schilmesje een rondje rondom het gedeelte waar de steel zat en verwijder dit. Doe de avocado, basilicum, edelgistvlokken (of parmezaanse kaas), 25 gram pijnboompitten, olijfolie, knoflook, sap van de citroen en zout samen in een keukenmachine en maal in een paar minuten tot een romige pesto. Heb je geen keukenmachine? Doe dan alles in een maatbeker en pureer dit met een staafmixer. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de champignons 3 minuten aan elke zijde. Breng ze daarna op smaak met zout en bak nog 1 minuut. Er kan wat water afkomen, dus dep ze even droog als je ze uit de pan haalt. Je kan de champignons nu vullen met de avocadopesto. Dat doe je ofwel met een mes ofwel met een spuitzak met een kartelvormige mond. Garneer met pijnboompitten en vegan Parmezaanse kaas (of gewone parmezaanse kaas). Enjoy!
Bron: dit is een recept van zonderzooi
Comments