Het is een heerlijk simpel recept, glutenvrij, eiwitrijk en koolhydraatarm. En je kunt het zowel als lunch of als avondeten serveren. De verkruimelde geitenkaas on top maakt het gerecht helemaal af.
Ingrediënten (2 personen)
2 el bieslook, fijngehakt
2 middelgrote courgettes, in dunne plakjes gesneden, ik gebruikte hiervoor een mandoline snijder
250 ml Alpro Soja Cuisine light
100 gram Alpro Soja Greek Style
6 biologische eieren
Ghee of kokosolie
2 tl shoarmakruiden
8 plakjes zachte geitenkaas
Rucola
Peper en zeezout
“Als jij deze ovenschotel maakt voor een feestje kun je er makkelijk 20 stukjes uit halen. En bovendien is het een lekker alternatief voor een dag zonder vlees of vis."
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bodem van de ovenschaal een beetje in zodat het bakpapier erin blijft plakken. Klop de eieren los met een garde en voeg de Alpro Greek Style, Alpro Cuisine en de kruiden toe en verkruimel de helft van de geitenkaas erboven. Roer goed en voeg dan de plakjes courgette toe. Meng alles goed en verdeel het mengsel gelijkmatig in de ovenschaal. Verkruimel de rest van de geitenkaas eroverheen en zet in de oven. Bak 30-45 minuten in de oven. Houd hem wel goed in de gaten dat de geitenkaas niet verbrand. Ik heb heb de ovenschotel halverwege de baktijd afgedekt met aluminiumfolie. Verdeel een flinke hand rucola over 2 borden en leg hierop een portie van de heerlijke ovenschoten. Smakelijk.
Bron: dit is een recept van HealthyfoodieManon.com
Comments