Een lekkere, frisse en snelle courgetti-schotel die de lente uitstraalt. De cashewsaus is in dit gerecht 'the star of the show' want ze creëert een romig effect en bootst de textuur van zuivel na. Handig weetje hé?
Ingrediënten (2 personen)
3 courgettes
60 g cashewnoten
het sap van ½ limoen
1 ½ tl sojasaus (of meer naar smaak)
1 tl witte miso (optioneel – zie tips)
4 lente-uitjes, in ringetjes
1 broccoli, in roosjes
2 tl olijfolie
een handvol veldsla, worteltjes verwijderd (of rucola)
30 g harde schapenkaas of edelgistvlokken
versgemalen zwarte peper en grof zeezout, naar smaak
“Dit gerecht krijg je werkelijk aan iedereen verkocht, inclusief moeilijke eters en carnivoren. Ook als dipsausje doet deze cashewsaus perfect dienst. "
Bereiding
Snijd ½ courgette in blokjes en maak van de overige 2 ½ courgettes slierten met behulp van een spiraalsnijder. (Gebruik de kant voor de dikste courgetti.) Maal de cashewnoten zo fijn mogelijk met behulp van een kleine foodprocessor. Voeg de blokjes courgette, het limoensap, de sojasaus, witte miso, voldoende versgemalen zwarte peper en grof zeezout en de helft van de lente-uitjes toe en mix tot je een gladde saus bekomt.
Breng water aan de kook en kook de broccoliroosjes in 4 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
Laat in een pan de olijfolie heel heet worden. Nu is het een kwestie van alles op te warmen, zo kort en krachtig mogelijk. Stort de courgetteslierten, saus en broccoliroosjes in de hete pan en roerbak 1 minuut. Vermijd het om de groenten langer te verwarmen, want dan verliest de courgette (zowel die uit de courgetti als die uit de saus) al zijn vocht.
Bestrooi het gerecht met veldsla en verbrokkel de feta.
Bron: dit is een recept van Karola's Kitchen.
Comments