top of page
  • Els

Gebakken zeebaars met zuiderse groenten

Op vel gebakken zeebaars met een lekkere portie groentjes. Probeer nu dit heerlijk en puur gerecht van Sandra Bekkari.

Ingrediënten (2 personen)

300 gr Zeebaarsfilet

100 g beukenzwammen (of mengeling paddenstoelen)

1 bosje verse koriander fijngehakt

2 vleestomaten

1 courgette

1 bosje bieslook, fijngehakt

1 teen knoflook, fijngehakt

4el Olijfolie

1 kl ras-el-hanout

Zeezout en zwarte peper

Geen fan van beukenzwammen of champignons? Dan kan je ze vervangen door aubergineblokjes."

Bereiding

Meng de kruiden met de olijfolie, knoflook en ras el hanout. Maak aan de bolle zijde van de tomaten een kruisje met een scherp mes en leg ze 10 seconden in kokend water. Hou de tomaten onder koud water om verder doorkoken te vermijden. Pel ze, haal de pitjes eruit en snij ze in stukjes. Snij de courgette met schil in kleine blokjes. Stoof de zwammen aan in olijfolie. Doe er de courgette en tomaat bij en overgiet met de kruidenmarinade. Verhit een antiaanbakpan met olijfolie. Kruid de zeebaars aan de vleeskant met peper en zout en bak hem op de velkant. Zet na een minuut het vuur zachter. Bak de vis krokant op de velkant zonder hem om te draaien. Werk af met wat verse koriander.



Bron: dit is een recept van Libelle-lekker.be, Sandra Bekkari.

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page