top of page
  • Els

Geroosterde wortelsalade met chamoy


Dit gerecht is heerlijk als onderdeel van een tafel vol feestelijke vegetarische gerechten en ook lekker bij een stukje kip of varkenskotelet.

Ingrediënten (4 personen)

1 kg wortels (geraspt en in schuine reepjes gesneden van 8x1 cm)

3 el olijfolie

1,5 el ahornsiroop

10 muntblaadjes

5g dille (grof gehakt)

8 gedroogde abrikozen (in dunne plakken gesneden)

30 g gesroosterde, gezouten amandelen (grof gehakt)

Zout en zwarte peper

CHAMOY:

40 g gedroogde abrikozen

1 tl ahornsiroop

2 tl sumak

45 ml limoensap + 2 tl voor erbij

0,5 tl chilivlokken

1 kleine teen look

2 el olijfolie

Een stukje kip of varkenskotelet

“Je kan dit gerecht perfect een dag van tevoren bereiden. Lekker met een stukje kip of varkenskotelet.”

Bereiding

Verhit de oven op 240°C. Meng in een grote schaal de wortels met de olie, ahornsiroep, 1 tl zout en een flinke draai verse peper. Spreid ze zo royaal mogelijk uit over twee grote bakplaten bekleed met bakpapier en rooster 18 min. in de oven tot de wortels mooi goudbruin en nog stevig zijn. Schep de wortels halverwege de tijd om en verwissel de bakplaten.

Mix ondertussen alle ingrediënten voor de chamoy met een halve tl zout in een keukenrobot tot een gladde puree.

Schep de wortels zodra ze gaar zijn met de chamoy in een grote schaal, meng alles goed en zet 20 min. opzij zodat de smaken kunnen mengen.

Meng de wortels met de kruiden en de plakken abrikoos en schik alles op een serveerschaal. Maak het gerecht af met amandelen en de overgebleven olie en limoensap en dien het op.

Serveer dit met een stukje kip of varkenkotelet.

Tips voor de kids of de non-detoxers?

Een builtje couscous past perfect bij dit gerecht.


Bron: dit is een recept van Ottolenghi Flavour, heel veel groenten nog meer smaak.

81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


bottom of page