Waan jezelf in Griekenland met deze gemarineerde kipfilets met frisse tzatziki, knapperige salade en feta. Zo veel lekkere smaken op één bord, en toch lekker licht.
Ingrediënten (2 personen)
1 teentje knoflook
1 kl gedroogde oregano
2 kipfilet
1 komkommer
10 g munt
100 g feta
1 klein potje Alpro Greek Style No sugars
½ rode ui
125 g kerstomaten
2 el olijfolie extra vierge
2 kl wittewijnazijn
peper en zout
“Ook paprika past perfect in deze frisse, knapperige salade.
Bereiding
Pers de knoflook. Doe de olijfolie in een kommetje, samen met de knoflook, oregano, peper en zout. Bestrijk de kipfilets met deze gekruide olie. Laat marineren in de koeling. Rasp de helft van de komkommer met een grove rasp. Leg de geraspte komkommer in een zeef, bestrooi met wat zout en laat het overtollige vocht uitlekken. Snij 3/4de van de munt fijn. Verkruimel de feta. Doe de uitgelekte komkommer in een kom. Meng er de yoghurt en de helft van de wittewijnazijn door. Voeg de fijngesneden munt en de helft van de verkruimelde feta toe en breng op smaak met peper. Meng goed. Dit is de tzatziki. Verhit een antikleefpan en bak de gemarineerde kipfilets 5 minuten per kant. Snij de rest van de komkommer in blokjes. Snij de rode ui fijn. Halveer de kerstomaatjes. Meng door elkaar, samen met de extra vierge olijfolie en de rest van de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Serveer de gebakken kipfilets met de groenten en de tzatziki. Strooi er de rest van de feta over en werk af met een blaadje munt.
Bron: dit is een recept van 15gram.be.
Comments