Een kleurrijk toppertje! De zoete aardappelfrietjes in combinatie met de kip, ui, olijven en feta wil je niet missen. De bereidingstijd is best lang maar je hoeft weinig werk te verrichten.
Ingrediënten (2 personen)
400 gr middelgrote zoete aardappels
1 el gyros kruiden
300 gr kipfilet
1 rode ui
100 gr groene olijven
100 gr feta
“Je kan ook een Mexicaanse variant maken met tomaten, maïs en bruine bonen. Of liever een vega versie? Vervang dan de kip door walnoten."
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels goed en snijd ze tot frieten. Doe ze in een ovenschaal samen met wat olijfolie en een flinke snuf peper en zout. Meng goed door elkaar zodat alle frieten zijn bedekt met olie. Schuif de frieten de oven in en bak ze in 30 minuten gaar. Verhit wat olie in de pan, voeg de gyroskruiden toe aan de olie bak hierin de kipfilet gaar. Snijd ondertussen de rode ui en olijven. Haal de frieten uit de oven en verdeel deze samen met de rode ui, de olijven en de kipfilet over twee borden. Serveer met de feta bovenop en je Griekse kapsalon is klaar!
Bron: dit is een recept van 2 healthy foodbloggers ChicksLoveFood.
Comments