top of page
  • Els

Groene curry met knapperige zalm

Grote liefhebbers van de Thaise keuken zullen meteen fan zijn van deze groene curry. De knapperige zalmstukjes in combinatie met de groene groentjes maken dit gerecht eens zo lekker.

Ingrediënten (2 personen)

300 gr zalmfilet, zonder vel, in stukken

1 paksoi, in reepjes (of 2 minipaksoi)

200 gr sugarsnaps

200 ml groentebouillon

200 gr edamameboontjes (diepries of erwtjes)

1 eiwit

2 el chiazaadjes

250 ml kokosmelk

1 limoen

3 el sesamzaadjes

2 tl groene currypasta

1 teen look, fijngehakt

1 sjalot, fijngehakt

Verse koriander (of bladpeterselie)

Zijn je tafelgenoten geen fan van koriander? Je kan het altijd vervangen door bladpeterselie."

Bereiding

Stoof je sjalot en de knoflook glazig. Voeg de currypasta toe en bak even mee. Voeg de sugarsnaps en de stelen van de paksoi, de groentebouillon en de kokosmelk toe. Laat zo'n 8 minuten sudderen tot de sugarsnaps beetgaar zijn. Voeg na een 3-tal minuten de edamameboontjes toe en helemaal op het einde de blaadjes van de paksoi en een scheutje limoensap. Doe ondertussen het eiwit in een schaaltje en roer los. Doe de sesam- en chiazaadjes in een ander schaaltje en meng. Dompel de stukjes zalm in het eiwit en vervolgens door de zaadjes. Kruid met zwarte peper en een snufje zout. Bak de zalm 2 à 3 minuten langs beide kanten in een antiaanbakpan op een middelhoog vuur tot de buitenkant lekker krokant is. Serveer de groene curry met de zalm en een partje limoen. Werk af met verse koriander.



Bron: dit is een recept van Sandra Bekkari.

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page