top of page
Els

Groenten met een dikke saus van bloemkoolpuree

Die smeuïge ovenschotels van Pascale Naessens smaken verdomd lekker.

Ingrediënten (2 personen)

1/2 bloemkool

1 venkel

2 preistengels

2 wortelen

2 dl kokosmelk

70 g schapenkaas of geitenkaas

Olijfolie

Smeuïge ovenschotels met veel smaak doen het altijd goed.."

Bereiding

Kook de bloemkool gaar in water met een scheut olijfolie, peper en zout.

Snijd de venkel, de prei en de wortelen in grote stukken. Kook ze beetgaar in water met een scheut olijfolie.

Giet het water af van de bloemkool, voeg 1 deciliter kokosmelk en 40 gram schapenkaas toe en pureer.

Giet de andere groenten af en schep ze in een ovenschaal. Meng 1 deciliter kokosmelk met de 20 gram schapenkaas, kruid met peper en giet de kokosmelk over de groenten.

Lepel de bloemkoolpuree over de groenten en strooi de rest van de kaas erover.

Bak de groenteschotel 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.



Bron: dit is een recept van Puur Lichter van Pascale Naessens.

44 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page