top of page
Els

Healthy sushi

Zondig sushitime! Deze sushiwraps staan in no-time op tafel. Bovendien zijn ze overheerlijk en best ook feestelijk. Geniet van je zondag.

Ingrediënten (2 personen)

Eiwrap met rode biet en geitenkaas

4 eieren

25 gr pecannoten

1 avocado

150 gr geitenkaas

75 gr biet julienne

30 gr rucola

Eiwrap met gerookte zalm

4 eieren

100 gr gerookte zalm

1 hand bieslook

1 avocado

200 gr feta

30 gr veldsla

Eiwrap met kip en avocado

4 eieren

100 gr kipfilet

1 hande verse bieslook

50 ml Alpro Soja Yoghurt

1 avocado

30 gr rucola

“Overschotjes van deze heerlijke eiwraps kan je de volgende dag meenemen naar je werk."

Bereiding

Eiwraps met rode biet en geitenkaas

Kluts de eieren los in een kom. Breng op smaak met wat peper en zout. Verhit een scheutje olie in een pan en schenk de helft van het eimengsel in de pan. Bak zo'n 3 minuten aan iedere kant en herhaal dan met de rest van het mengsel. Maak twee eiwraps van het eimengsel. Snijd ondertussen de pecannoten in fijne stukjes en de avocado in repen. Als de eiwraps klaar zijn, kun je ze beleggen. Je begint met de geitenkaas. Smeer de geitenkaas over de eiwraps. Beleg dan met de rode biet, pecannoten, avocado en rucola. Rol de eiwraps op en eet smakelijk!

Eiwrap met gerookte zalm

Kluts de eieren los in een kom. Breng op smaak met een flinke snuf peper en zout. Verhit een scheutje olie in een pan en schenk de helft van het mengsel in de pan. Bak zo'n 3 minuten aan iedere kant en herhaal dit met de rest van het mengsel zodat je 2 eiwraps hebt. Snipper ondertussen de gerookte zalm, snijd de bieslook fijn en snijd de avocado in reepjes. Meng de feta met de bieslook in een kom en breng op smaak met peper en zout. Verdeel vervolgens de veldsla, de avocado, de zalm en de feta over de twee eiwraps. Rol de wraps op en snijd ze door de helft.

Eiwrap met kip en avocado

Kluts de eieren los in een kom en breng op smaak met wat peper en zout. Verhit een beetje olie in een pan en schenk de helft van het geklutste ei in de pan. Bak zo'n 3 minuten aan beide kanten en herhaal met de rest van het mengsel, zodat je twee eiwraps hebt. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en bestrijk met wat olie, peper en zout. Verhit een beetje olie in een grillpan en bak de kip in zo'n 7 minuten gaar. Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng met de yoghurt en een snuf peper en zout in een kommetje. Prak de avocado fijn en verdeel over de twee wraps. Maak af met de kipreepjes, rucola en het yoghurtsausje.



Bron: dit is een recept van 2 healthy foodbloggers ChicksLoveFood.

8 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Slasoep

Kombucha

Comments


bottom of page