Zin in pizza, maar ook in gezond? Vervang de deegbodem door een plak knolseder en maak'm zo koolhydraatarm, glutenvrij én lekker!
Ingrediënten (2 personen)
1/2 grote knolselder
1/2 handje Verse kruiden
0,5 teentje knoflook
1 rode ui
1 handje boerenkool fijngesneden
100 gr pompoen in blokjes
100 gr champignons in schijfjes
5 spruitjes, gehalveerd
Restjes broccoli, in roosjes
1 lente-uitje, in ringen
50 g gerookte ham
25 gr geraspte geitenkaas of schapenkaas
1 el Provençaalse kruiden
“Een lekker én gezond alternatief voor je weekenddiner."
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselder en snij in plakken van 1 cm dik. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedruppel met olijfolie, kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Roerbak de pompoenblokjes, de broccoli, de ui en de spruiten 10 minuten in olijfolie. Voeg er de boerenkool aan toe en roerbak 4 minuten mee. Kruid met peper en zout. Mix de verse kruiden glad met de gepelde knoflook, de geiten- of schapenkaas en een flinke scheut olijfolie. Kruid royaal met peper en zout. Beleg de plakken knolselder met de pesto, groenten en ham. Rasp er nog wat kaas over en zet weer 10 minuten in de oven. Werk de pizza’s af met de lente-uitjes.
Bron: dit is een recept van Libellelekker.be.
Comentarios