top of page
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Els

Moussaka met bloemkoolbechamel en tomaat

Deze moussaka met bloemkoolbechamel is een traktatie voor je smaakpapillen én voor je lijn.

Ingrediënten (2 personen)

250 gr Puur Lamsgehakt of Puur Filet Americain

0,5 bloemkool of bloemkoolruisjes uit de diepvries

0,5 aubergine

2 Tomaten

1 sjalot

0,5 teen knoflook

75 gr geraspte schapenkaas of geitenkaas

1 el amandelmelk of havermelk

Nootmuskaat

1 el olijfolie

Peper en Zeezout

“De traditionele variant kan je zwaar vallen. Dus vervangen we de bechamelsaus door bloemkoolroosjes met amandelmelk. Zo krijg je een heerlijk lichte versie. Tweede portie, anyone?

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210°C. Verwijder met een aardappelmesje de stronk uit de bloemkool. Stoom of kook de bloemkool gaar. Mix de bloemkool in een blender met de amandelmelk of havermelk en de olijfolie. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Meng het bloemkoolmengsel met de helft van de schapenkaas of geitenkaas. Snij de aubergine in plakken van zo'n halve centimeter dik en gril ze in een grillpan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Snij de tomaten in plakken van 1 cm dik. Fruit de sjalot en de knoflook in wat olijfolie, voeg het gehakt toe en bak rul. Neem vier kleine ovenschaaltjes of een grote ovenschaal. Stel de moussaka samen: maak laagjes van de aubergine, de tomaat, de bechamel en het gehakt. Strooi er de rest van de kaas over en gratineer 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Smakelijk.



Bron: dit is een recept van Libellelekker.be.

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page