Op zondag mag het al eens steak met frietjes zijn. Deze klassieker maken we gezond met zoete aardappelfrietjes. Een heerlijk kleurrijk koolhydraatarm gerecht vol smaak en textuur.
Ingrediënten (2 personen)
2 zoete aardappelen
1 kl paprikapoeder
½ groene chilipeper
1 teentje knoflook
1 sjalot
½ limoen
10 g koriander
2 rundersteak
50 g kropsla
2 el arachideolie
2 el olijfolie extra vierge
peper en zout
“Heb je nog een overschotje van de chimichurri? Gebruik het als dressing voor je salade tijdens de lunch!"
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de zoete aardappelen (je hoeft ze niet te schillen) in frietjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat, strooi er het paprikapoeder over en besprenkel met de helft van de arachideolie. Plaats de bakplaat 20 minuten in de oven. Schep halfweg om. Halveer de aangegeven hoeveelheid chilipeper in de lengte en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Pel de knoflook en verwijder de schil van de sjalot en hak alles grof. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen. Doe de chilipeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt), koriander, het sap van de limoen, de sjalot, de knoflook en de extra vierge olijfolie in een keukenrobot of vijzel en maal fijn. Kruid met peper en zout. Dit is de chimichurri. Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Verhit de rest van de arachideolie in een pan en bak de steaks 2-3 minuten per kant. Snij ze in plakjes. Serveer de steak samen met de zoete aardappelfrietjes, de kropsla en de chimichurri erover gelepeld.
Bron: dit is een recept van 15gram.be.
Comentarios