top of page
  • Els

Vis in een korstje met knolselder-mosterdpuree

Een lekker stukje vis, omhuld door een smaakvol korstje en vergezeld door een verrassende knolselderpuree. Geen aardappelen in deze puree, enkel boterzachte knolselder, op smaak gebracht met rucola en mosterd.

Ingrediënten (2 personen)

Voor de knolselderpuree: 1 kleine knolselder (of blokjes diepvries knolselder) 50 g Alpro yoghurt 2 à 3 el Dijon Mosterd een handvol rucola versgeraspte nootmuskaat versgemalen zwarte peper en grof zeezout

Voor de vis: 2 stukken (150 g elk) verse, stevige, witte vis, zoals koolvis zo’n 75 g quinoavlokken (te vinden in de natuurwinkel of op de notenshop.be) 1 el mosterdzaad 1 el gedroogde peterselie 2 tl Dijon Mosterd Zout Extra Vierge olijfolie

Voor erbij: enkele partjes citroen 400 g spinazie (= 1 zak) 1 tl olijfolie versgeraspte nootmuskaat versgemalen zwarte peper en grof zeezout

Je kan er ook gestoofde prei, gestoofd witloof of een groene salade bij serveren. Ik hou enorm van de combinatie witte vis met spinazie. En ook omdat spinazie aanstoven nog geen minuut duurt en er geen snijwerk aan te pas komt "

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Schil de knolselder en snijd hem in blokjes. (Dat mogen gerust grote blokjes zijn, uiteindelijk gaan we toch alles mixen.) Voeg het zout bij het water, doe de knolselder erbij en laat koken tot de blokjes helemaal zacht zijn. Doe het mosterdzaad in een vijzel en maal het grof. Schep de quinoavlokken samen met het gemalen mosterdzaad, de gedroogde peterselie en een snuifje zout, in een diep bord.

Wrijf elke visfilets in met 1 theelepel mosterd. Vergeet ook de zijkanten niet! Duw de visfilets zachtjes in de quinoavlokken, langs beide kanten, tot ze helemaal bedekt zijn met broodkruimels. Zet opzij.

Giet de knolselder af en laat goed uitlekken. Stort de groente in een foodprocessor en voeg de Alpro yoghurt, mosterd, rucola, nootmuskaat, versgemalen zwarte peper en een beetje grof zeezout toe. Mix tot je een gladde puree verkrijgt en breng verder op smaak met peper, zout en eventueel wat extra mosterd. Doe de knolselderpuree opnieuw in de kookpot en hou warm. Je kan de puree ook maken met een staafmixer. Dan moet je de rucola wel even vooraf fijnhakken.

Leg beide visfilets voorzichtig op een ovenrooster. Spray aan beide kanten olijfolie op de rooster. Plaats de vis gedurende 15 min. in de oven. Spoel de spinazie grondig en zwier droog. Verwarm 1 theelepel olijfolie in een grote pan en roerbak de spinazie tot deze begint te slinken. Breng op smaak met wat peper, zout en versgeraspte nootmuskaat.

Serveer de knolselder-mosterdpuree met de spinazie, de vis en partjes citroen. Fancy of niet fancy gepresenteerd, zoals je wil. Smakelijk!



Bron: dit is een recept van Karola's Kitchen.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page