Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.
Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 4.
Maandag 24/01 - Koolvisfilet met romescosaus en geroosterde bloemkool
Bloemkool kan op ontzettend veel manieren bereid worden. Vandaag op de menu krokant geroosterde bloemkoolroosjes met een lekker stukje gebakken vis. Een gerecht met restaurantallures.
Maak dit recept.
Dinsdag 25/01 - Ovenschotel met zalm, zoete aardappel en feta
Deze ovenschotel met zalm brengt de winter rechtstreeks op je bord. Er is niets moeilijk aan en de oven doet het werk voor je. Deze mix van ingrediënten geeft een heerlijke smaakcombinatie zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Zijn we daar niet allemaal fan van?
Maak dit recept.
Woensdag 26/01 - Frittata met rode biet, courgette en feta
Probeer deze heerlijke groentevulling van rode biet, courgette, lente-ui en erwtjes. Met als smaakmakers: munt en feta. Een geweldig lekkere combinatie én bovendien is de frittata lekker fluffy.
Maak dit recept.
Donderdag 27/01 - Broccoli en wortelen met zalm in kokosbouillon
Zalm en kokosmelk, wat een topcombinatie. Deze kruidige kokosbouillon is zo lekker dat je hem wel kan opdrinken. De wortelen geven een zoete toets aan dit gerecht. De cajunkruiden zorgen dan weer voor een evenwichtige en pikante smaak.
Maak dit recept.
Vrijdag 28/01 - Curry gehaktballetjes met bloemkoolrijst
Vandaag hebben we een heerlijk eenvoudig gerecht in petto met sappige rundsgehaktballetjes. Je maakt de curryballetjes zo pittig als je zelf wil.
Maak dit recept.
Zaterdag 29/01 - Courgetti met gegrilde wintergroenten en geitenkaas
Een slank alternatief voor wie dol is op pasta? Courgetti! Heerlijk in combinatie met seizoensgroenten en geitenkaas.
Maak dit recept.
Zondag 30/01 - Kipstoofpotje
Niets zo gezellig dan een stoofpotje dat rustig staat te pruttelen op een zondagse koude winterdag. Een slow food recept boordenvol verse winterse groenten.
Maak dit recept.
BOODSCHAPPENLIJSTJE WEEK 4 (2 personen)
Must-haves voor de SNP
Citroenen voor je ochtendritueel
Plantaardige melk voor je shakes
Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)
Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)
Vlees, vis of vegetarisch alternatief
300 gr koolvisfilet
300 gr zalm
2 zalmfilets
250 gr rundsgehakt
500 gr kipfilet (of een halve kip)
Groenten
0,5 bloemkool in roosjes (of uit de diepvries)
200 gr bloemkoolrijst (of uit de diepvries)
1 tomaat
1 rode paprika
400 gr broccoli in roosjes (of uit de diepvries)
5 wortelen + 150 gr wortelen
150 gr wortelen met loof
150 gr pastinaak
125 gr kastanjechampignons
2 middelgrote zoete aardappels
100 gr babyspinazie
200 gr kleine trostomaten
300 gr aardpeer
3 courgette
1 rode biet
1 komkommer
50 gr diepvrieserwtjes
1 rood pepertje
1 puntpaprika
125 gr groene asperges
2 bosjes lente-ui
4 tenen look
1 zak rucola
1 sjalot
Fruit
Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren
200 ml kokosmelk
1 blik kokosmelk
100 gr feta
5 eieren
1 rolletje geitenkaas
Conserven
Vetstoffen
Extra Vierge olijfolie
Kokosolie
Noten en zaden
20 gr blanke amandelen
witte sesamzaadjes
Kruiden
1 bosje bladpeterselie
1 bosje verse tijm
1 bosje verse munt
1 bosje verse koriander
gember
laurier
Allerlei
BBQ kruiden
groentebouillonblokje
kippenbouillonblokje
rode of gele currypasta
cajunkruiden
Rodewijnazijn
Comments