top of page
  • Els

Weekmenu - week 4

Bijgewerkt op: 21 jan. 2022

Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.

Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 4.

Maandag 24/01 - Koolvisfilet met romescosaus en geroosterde bloemkool


Bloemkool kan op ontzettend veel manieren bereid worden. Vandaag op de menu krokant geroosterde bloemkoolroosjes met een lekker stukje gebakken vis. Een gerecht met restaurantallures.


Maak dit recept.



Dinsdag 25/01 - Ovenschotel met zalm, zoete aardappel en feta

Deze ovenschotel met zalm brengt de winter rechtstreeks op je bord. Er is niets moeilijk aan en de oven doet het werk voor je. Deze mix van ingrediënten geeft een heerlijke smaakcombinatie zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Zijn we daar niet allemaal fan van?


Maak dit recept.


Woensdag 26/01 - Frittata met rode biet, courgette en feta

Probeer deze heerlijke groentevulling van rode biet, courgette, lente-ui en erwtjes. Met als smaakmakers: munt en feta. Een geweldig lekkere combinatie én bovendien is de frittata lekker fluffy.


Maak dit recept.


Donderdag 27/01 - Broccoli en wortelen met zalm in kokosbouillon

Zalm en kokosmelk, wat een topcombinatie. Deze kruidige kokosbouillon is zo lekker dat je hem wel kan opdrinken. De wortelen geven een zoete toets aan dit gerecht. De cajunkruiden zorgen dan weer voor een evenwichtige en pikante smaak.


Maak dit recept.



Vrijdag 28/01 - Curry gehaktballetjes met bloemkoolrijst

Vandaag hebben we een heerlijk eenvoudig gerecht in petto met sappige rundsgehaktballetjes. Je maakt de curryballetjes zo pittig als je zelf wil.


Maak dit recept.








Zaterdag 29/01 - Courgetti met gegrilde wintergroenten en geitenkaas

Een slank alternatief voor wie dol is op pasta? Courgetti! Heerlijk in combinatie met seizoensgroenten en geitenkaas.


Maak dit recept.




Zondag 30/01 - Kipstoofpotje

Niets zo gezellig dan een stoofpotje dat rustig staat te pruttelen op een zondagse koude winterdag. Een slow food recept boordenvol verse winterse groenten.


Maak dit recept.






BOODSCHAPPENLIJSTJE WEEK 4 (2 personen)

Must-haves voor de SNP

Citroenen voor je ochtendritueel

Plantaardige melk voor je shakes

Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)

Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)

Vlees, vis of vegetarisch alternatief

300 gr koolvisfilet

300 gr zalm

2 zalmfilets

250 gr rundsgehakt

500 gr kipfilet (of een halve kip)

Groenten

0,5 bloemkool in roosjes (of uit de diepvries)

200 gr bloemkoolrijst (of uit de diepvries)

1 tomaat

1 rode paprika

400 gr broccoli in roosjes (of uit de diepvries)

5 wortelen + 150 gr wortelen

150 gr wortelen met loof

150 gr pastinaak

125 gr kastanjechampignons

2 middelgrote zoete aardappels

100 gr babyspinazie

200 gr kleine trostomaten

300 gr aardpeer

3 courgette

1 rode biet

1 komkommer

50 gr diepvrieserwtjes

1 rood pepertje

1 puntpaprika

125 gr groene asperges

2 bosjes lente-ui

4 tenen look

1 zak rucola

1 sjalot

Fruit

Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren

200 ml kokosmelk

1 blik kokosmelk

100 gr feta

5 eieren

1 rolletje geitenkaas

Conserven

Vetstoffen

Extra Vierge olijfolie

Kokosolie

Noten en zaden

20 gr blanke amandelen

witte sesamzaadjes

Kruiden

1 bosje bladpeterselie

1 bosje verse tijm

1 bosje verse munt

1 bosje verse koriander

gember

laurier

Allerlei

BBQ kruiden

groentebouillonblokje

kippenbouillonblokje

rode of gele currypasta

cajunkruiden

Rodewijnazijn




10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page