Gezonde noedels met een Aziatische twist. Al eens geproefd? Super lekker! Zeker in combinatie met wat groens: spinazie, sugar snaps en bosuitjes. De heerlijke zoute saus van pinda's en sojasaus maakt dit gerecht uiteindelijk helemaal af.
Ingrediënten (2 personen)
3 zoete aardappels
1 flinke hand ongezouten pinda's + extra ter garnering
4 el sojasaus
100 gr sugar snaps
3 bosuitjes
200 gr spinazie
“Het klinkt misschien ingewikkeld maar dat is hét absoluut niet. Zes ingrediënten en maar 20 minuten werk."
Bereiding
Schil de zoete aardappels en gebruik een spiraalsnijder om er slierten van te snijden. Doe de pinda's in een keukenmachine vermaal ze in zo'n 3-5 minuten tot een pasta. Voeg daarna de sojasaus en 6 el water toe en pureer tot een gladde saus. Dop de sugar snaps en kook ze in zo'n 3-5 minuten gaar. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit hierin de bosuitjes kort. Voeg de spinazie toe en bak het zo'n 2 minuten mee, gevolgd door de zoete aardappelnoedels. Voeg ook de pindasaus toe en verwarm het geheel zo'n 3-4 minuten. Verdeel de noedels over twee borden en serveer met wat extra pinda's ter garnering.
Bron: dit is een recept van 2 healthy foodbloggers ChicksLoveFood.
Comments