Tagliata is een Italiaanse klassieker. Hieronder vindt je mijn heerlijk lichte versie met kortgebakken rundsvlees, gepofte tomaatjes en gegrilde aubergine. Overheerlijk met een fris rucola slaatje erbij.
Ingrediënten (2 personen)
2 mooie biefstukken (niet te dikke)
1 zakje rucola
1 teentje geperste look
1 handje radijs scheuten
1 aubergine
1 doosje zongedroogde tomaten
1 tomaat
150 gram kerstomaatjes
Olijfolie
Peper en zeezout
1/4 rode ui
1 handje nootjes/zaden (een mix van ongezouten noten/zaden)
Verse rozemarijn
Provençaalse kruiden
Tahindressing: 1 el sesampasta, 1 tl citroensap, 1 el olijfolie, 0,5 el ahornsiroop, peper, zout en 1 el water (alles goed mengen)
Optioneel voor je koters: krieltjes met verse rozemarijn
“Bak er gerust krieltjes met verse rozemarijn bij voor je kleine koters."
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergine, maak een paar sneden (in een kruis vorm) in het vruchtvlees, leg op de bakplaat en besprenkel wat met olijfolie, peper, zeezout en verse takjes rozemarijn. Zet 45 minuten in de oven. Neem een ovenschaal, doe hierin de kerstomaten en giet er wat olijfolie over. Kruid met peper, zeezout, 1 teentje geperste look en Provençaalse kruiden. Meng alles goed door elkaar. Zet 20/30 minuten in de voorverwarmde oven. Ondertussen maak je de tahin dressing: 1 el sesampasta, 1 tl citroensap, 1 el olijfolie, 0,5 el ahornsiroop, peper, zout en 1 el water (alles goed mengen). Zet even opzij. Neem nu een sla kom. Doe hierin de rode uit (fijn gesneden), rucola sla, reepjes tomaat (binnenste uithalen en fijn snijden in reepjes), de zongedroogde tomaatjes, 1 el olijfolie, peper, zeezout. Werk af met radijsscheuten. Meng alles goed door elkaar en strooi er de noten/zaden mix over. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit wat olie en bak het vlees 6 min op een hoog vuur. Halverwege draai je het vlees om. Neem de biefstukken uit de pan en laat 2 minuten rusten op en een bord onder aluminiumfolie. Dan snij je het vlees in dunnen plakjes. Serveer de sneetjes rundvlees met de gepofte tomaatjes erbovenop, de halve aubergine met de tahin dressing erop en het fris rucola slaatje. Geniet van de heerlijke zuiderse smaken.
Bron: dit is een recept van Foodblogger Sofie van Fisforsofia.be.
Commentaires