top of page

Geroosterde rode kool steak met hazelnootdressing

Els

Bijgewerkt op: 13 sep 2022

Wie hip is, bakt tegenwoordig groenten en noemt ze dan steak. :-) Deze rode kool steak geeft niet alleen een prachtig dieppaarse kleur op je bord, het is in de eerste plaats heerlijk met een stukje kalkoenfilet.


Ingrediënten (2 personen)

0,5 rode kool

40 gr geblancheerde hazelnoten

1 rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngesneden

1 bosje verse munt, in blaadjes versnipperd

0,5 citroen, geraspt en geperst

1 el ahornsiroop

Extra Vierge Olijfolie

Lekker met een stukje kalkoenfilet

“Een overschotje is lekker de volgende dag bij je salade."

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° C. Verwijder de gekneusde bladeren en snijd de rode kool in steaks van 4 x 2 cm dik. Laat de steel er aan zodat ze intact blijven.

Bestrijk beide kanten met olie, kruid ze en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 30-40 minuten tot ze goudbruin zijn en een mes de steel gemakkelijk doorboort. Draai de steaks halverwege de bereiding om. Als ze te bruin worden voordat ze gaar zijn, dek je ze af met folie.

Bak intussen de kalkoenfilet in olijfolie en kruid ze met peper en zout.

Rooster de hazelnoten in een droge pan goudbruin. Laat ze eerst afkoelen en hak ze daarna grof voor een crispy bite. Schep de hazelnoten in een kom met de chilipeper, munt, citroenrasp en -sap, ahornsiroop en 3 el olijfolie. Kruid en sprenkel over de steaks.



Bron: dit is een recept van Olive Magazine.

159 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentários


OPENINGSUREN

 

Maandag van 9:00 - 15:00 en 19:30 - 21:30

Dinsdag van 9:00 - 15:00

Woensdag van 19:30 - 21:30

Donderdag van 9:00 - 18:00

Vrijdag van 9:00 - 15:00

Zaterdag op afspraak.

Liever een avond of weekendafspraak? Contacteer me.

naturein-logo-final.png

Ik schrijf me in op de nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van promoties, behandelingen en de nieuwste  producten.

Bedankt!

hallo@naturein.be        Putsesteenweg 33, 2920 Kalmthout         0485 43 96 22

bottom of page