Wie hip is, bakt tegenwoordig groenten en noemt ze dan steak. :-) Deze rode kool steak geeft niet alleen een prachtig dieppaarse kleur op je bord, het is in de eerste plaats heerlijk met een stukje kalkoenfilet.

Ingrediënten (2 personen)
0,5 rode kool
40 gr geblancheerde hazelnoten
1 rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngesneden
1 bosje verse munt, in blaadjes versnipperd
0,5 citroen, geraspt en geperst
1 el ahornsiroop
Extra Vierge Olijfolie
Lekker met een stukje kalkoenfilet
“Een overschotje is lekker de volgende dag bij je salade."
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200° C. Verwijder de gekneusde bladeren en snijd de rode kool in steaks van 4 x 2 cm dik. Laat de steel er aan zodat ze intact blijven.
Bestrijk beide kanten met olie, kruid ze en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 30-40 minuten tot ze goudbruin zijn en een mes de steel gemakkelijk doorboort. Draai de steaks halverwege de bereiding om. Als ze te bruin worden voordat ze gaar zijn, dek je ze af met folie.
Bak intussen de kalkoenfilet in olijfolie en kruid ze met peper en zout.
Rooster de hazelnoten in een droge pan goudbruin. Laat ze eerst afkoelen en hak ze daarna grof voor een crispy bite. Schep de hazelnoten in een kom met de chilipeper, munt, citroenrasp en -sap, ahornsiroop en 3 el olijfolie. Kruid en sprenkel over de steaks.
Bron: dit is een recept van Olive Magazine.
Comentários