Een traditionele Caesar salade is niet bepaald gezond. Maar deze healthy versie met yoghurtsausje, zonder spek, croutons en krokante kip zit boordevol ingrediënten die goed voor je zijn. Kortom fris, simpel en lekker.
Ingrediënten (2 personen)
Sla
kipfilet 200 g
kippenbouillon 500 ml
pecannoten (grof gehakt) 2 el
geraspte feta 20 g
limoen (sap ervan) ½
zwarte peper
appel (in stukjes) ½
Voor de saus
ansjovissen (in stukjes) 2
olijfolie 30 ml
olie (van de ansjovis) 10 ml
mosterd ½ el
eidooier 1
knoflook (fijngehakt) 1 teentje
Alpro Greek yoghurt 40 g
limoensap 1 el
worcestersaus 3 druppels
piment d'Espelette (of cayennepeper)
“Hou je van pit? Wees dan wat guller met die piment d'Espelette."
Bereiding
Doe een beetje limoensap op de stukjes appel tegen het verkleuren. Rooster de pecannoten in een antiaanbakpan zonder vetstof. Pocheer de kipfilets in de kippenbouillon: breng de kippenbouillon aan de kook, voeg de kipfilets toe, verminder het vuur en laat een 8-tal minuten pocheren (tegen het kookpunt). Laat de kipfilets afkoelen en snij in stukjes. Meng voor de saus de olijfolie met de olie van de ansjovis. Doe de eidooier, de mosterd, het limoensap en de knoflook in een hoge mengbeker en mix met een staafmixer. Voeg langzaam en al mixend de olie toe tot je een mayonaise krijgt. Voeg de Alpro Greek yoghurt, de ansjovisfilets, worcestersaus en piment d’Espelette toe en mix opnieuw. Serveer de salade met de kip, de stukjes appel, de pecannoten en werk af met de dressing en de geraspte feta. Kruid met wat zwarte peper.
Bron: dit is een recept van Libelle-lekker.be.
Comentários