Is hummus maken moeilijk? Nee. Snel? Ja. Lekker? Zeker weten! Serveer met worteltjes en bleekselder en geniet zorgeloos van dit hemels apperitiefhapje
Ingrediënten (2 personen)
225 gram kikkererwten (zelf geweld en gekookt of uit blik) 2 eetlepels tahin (sesampasta) 2 teentjes knoflook sap van 1 citroen olijfolie 1 theelepel komijnpoeder peper en zout paprikapoeder optioneel: chilivlokken
dipgroenten: wortels en selder, in repen gesneden.
Bereiding
Doe de kikkererwten, tahin, knoflook en komijnpoeder in een kom. Pers de citroen uit en voeg het sap hier aan toe. Voeg dan 4 eetlepels olijfolie en wat peper en zout toe. Maal het geheel nu met een keukenmachine of staafmixer goed door elkaar. Blijf mixen tot er een gladde puree ontstaat. Schep het geheel in een kommetje en maak de hummus af met wat olijfolie en een snuf paprikapoeder.
Bron: dit is een recept van Chickslovefood.com
Comments