Is hummus maken moeilijk? Nee. Snel? Ja. Lekker? Zeker weten! Serveer met worteltjes, bleekselder of zadencrackers en geniet zorgeloos van dit hemels apperitiefhapje

Ingrediënten (2 personen)
300 gram kikkererwten (zelf geweld en gekookt of uit blik) 3 el tahin (sesampasta) 1 teentje knoflook sap van 1 citroen 2 el olijfolie 1 theelepel komijnpoeder peper en zout paprikapoeder
5 el water
optioneel: chilivlokken, paprikapoeder
dipgroenten: wortels en selder, in repen gesneden.
Varieer met smaken en kleuren
Voeg voor een rode-bietenhummus 1 fijngeraspte gekookte biet en een 0.5 tl gemalen komijn toe en pureer. Voeg voor groene hummus het sap en rasp van 1 limoen (in plaats van de citroen uit het basisrecept), 1 fijngesneden jalapeñopeper en 1 bakje fijngesneden koriander (15 g) toe en pureer.
Bereiding
Doe de kikkererwten, tahin, knoflook en komijnpoeder in een kom. Pers de citroen uit en voeg het sap hier aan toe. Voeg dan de eetlepels olijfolie, water en wat peper en zout toe. Maal het geheel nu met een keukenmachine of staafmixer goed door elkaar. Blijf mixen tot er een gladde puree ontstaat. Schep het geheel in een kommetje en maak de hummus af met wat olijfolie en optioneel een snuf chilipoeder of paprikapoeder.
Bron: dit is een recept van Chickslovefood.com
Comentários