Zoete aardappelfrieten, wortelfrieten, pastinaakfrieten, knolselderfrieten! Het kan allemaal tegenwoordig. In deze versie maken we frietjes van knolselder. Superlekker en supergezond. Wat maakt dit gerecht nog zo interessant? Alles kan tegelijkertijd in de oven. Easypeasy!
Ingrediënten (2 personen)
400 gr kabeljauw
1 broccoli, in stronkjes (of diepvries)
0.5 citroen
1 ansjovisfilet
1 el quinoavlokken (te vinden in Delhaize in de rayon van de choco of te vinden in de natuurwinkel)
0.5 el mosterd
knolselder (niet te groot)
1 el bladpeterselie, gesnipperd
1 el hazelnoten, fijngehakt
1.5 el Alpro Greek style yoghurt
0.5 el harissa
olijfolie extra vierge
peper en zout
“Is knolselder niet je ding? Maak er dan bvb. wortelfrietjes van."
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de vis in een ingeoliede ovenschaal en kruid hem met peper en zout. Meng de mosterd met de peterselie, de hazelnoten en de quinoavlokken tot een smeuïge crumble en beleg er de vis mee. Schil de knolselder en snij ‘m in dunne frietjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en hussel ze door elkaar met olijfolie, peper, zout. Bak de vis samen met de knolselderfrietjes 20 à 25 minuten in de oven. Meng de Greek style Alpro yoghurt met de harissa. Voeg eventueel extra harissa toe, als je van een pikant sausje houdt. Maak de broccoli schoon en verdeel ‘m in roosjes. Je kunt ook het steeltje gebruiken. Verhit wat olijfolie in een wok en roerbak de broccoliroosjes samen met de ansjovisfilets krokant en gaar. Je kan de broccoli ook in de oven garen door ze in olijfolie te husselen en op de bakplaat te leggen (+/- 25 min.) Breng op smaak met peper en een flinke scheut citroensap. Serveer de vis met de knolselderfrietjes, de gewokte broccoli en de yoghurtdip.
Laat het smaken.
Bron: dit is een recept van Libelle-lekker.be
Comments