De combinatie van witloof en knolselder is buitengewoon heerlijk, het kippengehakt maakt het verrassend. Iets wat de kleintjes ook zal smaken. Want wie is er nu geen fan van balletjes?
Ingrediënten (2 personen)
2 kipfilets
6 champignons
handvol peterselie
2 teentjes look
1 knolselder of blokjes uit de diepvries
1 witloofstronkje
Olijfolie
“Je hoeft geen bindmiddel zoals ei aan het gehakt toe te voegen. Je zult zien dat alles mooi samenblijft met een beetje olijfolie. De champignons maken het gehakt lekker sappig.”
Bereiding
Verwarm de oven op 180 °C. Snijd de kipfilets in grote stukken. Snijd de champignons, de peterselie en de teentjes knoflook fijn. Doe eerst alles in een kom, giet er een scheut olijfolie bij en meng goed. Kruid met peper en zout. Doe dan alles in een mixer (zo mengt alles beter) en mix tot een homogene massa. Draai balletjes van het gehakt en steek ze op een grote prikker. Besprenkel met olijfolie en zet 20 min. in een warme oven van 180°C.
Schil de knolselder en snijd hem in grote stukken. Bak ze in een hete pan met wat olijfolie. Terwijl de knolselder op staat, snijd je het witloof in dikke ringetjes en haal je de harde witte kern eruit. Voeg het witloof bij de knolselder en bak samen tot het witloof helemaal zacht is. Kruid met peper en zout. (Denk eraan de knolselder moet langer bakken dan het witloof).
Dresseer de groenten op een bod en leg de kippenballetjes ernaast. Werk af met grove peper.
Bron: dit is een recept van Mijn Pure Keuken 2.
Комментарии