top of page
  • Els

Zalm met pistachekorst en asperges

Bijgewerkt op: 15 jan. 2021

Dit is zo'n eenvoudig en heerlijk gerecht om klaar te maken. De pistachenoten met wasabi maken het verschil, maar het is helemaal niet pikant.

Ingrediënten (2 personen)

300-400 g zalmfilet

Een bundel groene asperges

een handvol pistachenoten

1 grote koffielepel wasabi

“Als je wasabi verhit, verliest hij zijn pikante kracht en wordt hij juist eerder zacht en zoet.”

Bereiding

Mix de noten, de wasabi en een lepel olijfolie tot een korrelige brij. Leg de zalm in een ovenschaal en bedek hem met het wasabi-notenmengsel. Wentel de groente asperges in olijfolie met peper en zout en schik ze rond de zalm. Zet de schaal 20 minuten in een warme oven op 180° C.


Bron: dit is een recept van Puur Pascale 2, beter eten is beter leven.

88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page