top of page
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Els

Aubergine ovenschotel

Koolhydraatarm, makkelijk, snel, met maar 6 ingrediënten en ook nog eens lékker: deze Griekse ovenschotel wil je vanavond nog! In iets meer dan een half uurtje staat hij voor je klaar. Wedden dat je hem in no time hebt verslonden?




















Ingrediënten (2 personen)

2 aubergines

350 g passata

300 g puur rundergehakt

4 el zwarte olijven zonder pit

1 el oregano

50 g feta


“Iets waar de kleintjes ook heerlijk mee van kunnen smullen."

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Snijd de aubergines in plakken van een halve centimeter.

Bestrijk de plakken met wat olie en gril de plakken om en om in een grillpan tot de plakken mooie grillstreepjes hebben en wat zachter zijn geworden. Leg de plakken op een bord en zet even weg.

Verwarm een scheutje olie in een pan, voeg het gehakt en de oregano toe, gevolgd door een flinke snuf peper en zout en bak het gehakt in 5 minuten goudbruin.

Voeg de passata toe aan het gehaktmengsel en bak nog 5 minuten mee.

Bedek de bodem van een kleine ovenschaal met eenderde van de aubergineplakken en schep hier vervolgens 1/3e van het gehakt op. Bestrooi met een eetlepel zwarte olijven.

Herhaal deze stappen nog 2 keer zodat je een mooi gevulde ovenschaal krijgt.

Top de schaal af met de rest van de olijven en passata, verkruimel ten slotte de feta over de bovenkant van de ovenschotel.

Schuif de schaal de oven in en bak 20 minuten afgedekt met aluminiumfolie.



Bron: dit is een recept van Chickslovefood.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page