Soms heb je van die avonden, dan wil je makkelijk eten, snel aan tafel, maar wél met iets verantwoords voor je neus! Dan is dit recept dé oplossing. Want het zit bomvol vitamines en weinig koolhydraten. Dit Aziatisch gerecht zet je binnen 20 minuten op tafel.
Ingrediënten (2 personen)
200 g sperziebonen
250 g zalmfilet
4 el sojasaus
1 bloemkool
1 ui
“Zin om nóg minder werk te verrichten? Je kunt natuurlijk ook een kant-en-klaar zakje bloemkoolrijst kopen voor dit lekkere gerecht met een Aziatisch tintje.."
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen 15 minuten.
Leg de zalmfilets op een bord en besprenkel ze met de sojasaus. Bestrooi met een snuf peper en laat even marineren.
Was de bloemkool en snijd in roosjes.
Maal de bloemkool fijn in de kom van een keukenmachine. Dit is je bloemkoolrijst.
Pel de ui en snijd de helft hiervan in ringen en de andere helft in kleine stukjes.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de kleine stukjes ui. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak het geheel 3 minuten. Breng op smaak met een snuf peper en zout.
Haal de bloemkoolrijst uit de pan en verwarm weer een scheutje olie. Bak hierin de uienringen 5 minuten.
Verwarm ondertussen nog een scheut olie in een andere pan en bak de zalmfilets in zo'n 4 minuten aan beide kanten goudbruin.
Verdeel de bloemkoolrijst over 2 borden en serveer met de zalm, sperziebonen en uienringen. Geniet van je snelle bloemkoolrijst met zalm.
Bron: dit is een recept van Chickslovefood.
Comments