Een zalig stukje gebakken vis met heerlijke winterse butternutpuree. Zo simpel, maar heerlijk kan een gerecht zijn.
Ingrediënten (2 personen)
300 gr grietfilet (150 gr per persoon)
1/4e butternutpompoen
1/4e spitskool
100 ml kippenfond
25 gr parmaham
1/4e kl zwarte truffel
1 takje peterselie
olijfolie
0.5 handje pompoenpitten
Peper en zout
“ Heerlijk gerecht voor als het eens wat decadenter mag zijn."
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het smalste gedeelte van de pompoen af en hou het apart. Snij de rest in partjes, en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven. Pureer de pompoen met peper en zout. Blancheer de kool in gezouten water en laat uitlekken. Snij de ham in stukjes. Hou 2 el ervan apart. Stoof de rest samen met de kool aan in olijfolie. Kruid met peper en zout. Schaaf flinterdunne plakjes van de overgebleven pompoen. Snij ze tot mooie rechthoeken. Vul ze met de kool en rol op. Kook de fond in tot 100 ml. Schep er de truffel door.
Rooster de pompoenpitten in een pan zonder vetstof. Kruid de vis met peper en zout en bak hem in olie. Serveer de vis met pompoenpuree en de pompoenrolletjes. Garneer met hamblokjes, pompoenpitten, truffeljus en wat groen.
Bron: Libelle Lekker
Mogen er bij jou een paar of meer kilootjes af?
Kan je een reset gebruiken? Heb je nood aan energie? Heb je een doffe huid? Wil je beter slapen? Heb je stress? Zijn je hormonen uit balans? Klaar voor een nieuwe start?
Boek dan snel je gezondheidsgesprek. Ik bekijk samen met jou welk RainPharma voedingsprogramma voor jou geschikt is. Je kan zowel voor het RainPharma Balance Dieet als voor het Smart Nutrition Project bij Naturein terecht. Opvolging en lekkere gerechtjes verzekerd!
Boek je gesprek via hallo@naturein.be
Comments