Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.
Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 37.
Maandag 12/09 - Spicy wortelstoemp met spinazie en vis
Stoemp... Supergemakkelijk, spotgoedkoop en zonder veel pretentie. Een kruidige, warme opkikker, die zowel in zomer als winter elke schijn van een dipje genadeloos de kop indrukt. Dit is Comfortfood met een grote C.
Maak dit recept.
Dinsdag 13/09 - Healthy Caesar salade
Een traditionele Caesar salade is niet bepaald gezond. Maar deze healthy versie met yoghurtsausje, zonder spek, croutons en krokante kip zit boordevol ingrediënten die goed voor je zijn. Kortom fris, simpel en lekker.
Maak dit recept.
Woensdag 14/09 - Tagliata
Tagliata oftewel biefstuksalade. Een klassieker uit de Italiaanse keuken die lijkt op een carpaccio, maar dan een soort van 2.0 versie. Met een perfect gebakken biefstuk, knapperige salade, Fleur de Sel en nog veel meer lekkers! Eenmaal gemaakt ga je deze vaker maken.
Maak dit recept.
Donderdag 15/09 - Gebakken vis met romige spinazie, tomaatjes en olijven
Ik hou van gerechten waarbij je alles in 1 schaal of pot gooit. En dit simpel gerecht van Pascale Naessens is er zo eentje. Superlekker, zomers en het vraagt weinig werk..
Maak dit recept.
Vrijdag 16/09 - Courgettebootjes
Wat als je alle lekkere pizza ingrediënten samenbrengt op een gezonde en toch nog lekkere bodem? Met deze zuiderse klassieker scoor je altijd. Zelfs bij de allerkleinsten.
Maak dit recept.
Zaterdag 7/05 - Lamsblokjes met paprika en feta
Voor een stoofpotje moet je tijd maken. Maar voor mij is er niets gezelliger dan een pot die staat te pruttelen op het vuur en het huis vult met heerlijke geuren. De zoete paprika met het lamsvlees en de feta vormen een heerlijke smaakbom.
Maak dit recept.
Zondag 8/05 - Gestoofde hondshaai met prei en wortelfrietjes
Frietjes ongezond? Niet als je ze van wortels maakt. Met dit gerecht maak je al je tafelgasten blij. En bovendien scoort- deze magere vissoort, goed bij kinderen én is het geen bedreigde vis. win-win-win-win...
Maak dit recept.
BOODSCHAPPENLIJSTJE (2 personen)
Must-haves voor de SNP
Citroenen voor je ochtendritueel
Plantaardige melk voor je shakes
Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)
Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)
Vlees, vis of vegetarisch alternatief
200 à 300 gr witte vis
200 gr kipfilet
2 rundssteak of entrecote
2 visfilet (schelvis, pladijs, ton, heek,... kiesje favoriet.)
150 gr filet americain
300 gr lamsvlees
400 gr hondshaai
Groenten
8 wortelen
2 courgettes
2 preiwitten (dikke)
4 raapjes
2 rode paprika
1 gele paprika
400 gr wortelen
2 zakken jonge spinazie
Sla (eender welke soort)
2 trossen cherrytomaten
300 gr kerstomaatjes
2 grote tomaten
Rucola
4 rode uien
1 sjalot
11 tenen look
Fruit
2 citroenen
1 limoen
1 appel
Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren
1 blok feta
1 ei
Alpro Greek yoghurt
Alpro cuisine coconut
Harde geitenkaas
Conserven
Ansjovissen
Vetstoffen
Olijfolie
Noten en zaden
1 zak pecannoten
Pijnboompitten
amandelschilfers
Kruiden
1 bosje verse koriander
1 bosje verse basilicum
1 bosje verse munt
Verse kervel
Verse oregano
Verse tijm
Kurkuma
Gedroogde chilivlokken
Piment d'Espelette (of cayennepeper)
Fleur de sel
Ras el hanout
Gedroogde tijm
Paprikapoeder
Allerlei
500 ml Kippenbouillon
Vleesbouillon
Groentebouillon
Mosterd
Worcestersaus
Tomatenpuree
balsamicoazijn
Rodewijnazijn
60 g olijven (naar keuze)
30 g zwarte olijven
Zongedroogde tomaten
Comentários