top of page
  • Els

Weekmenu - week 37

Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.

Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 37.

Maandag 12/09 - Spicy wortelstoemp met spinazie en vis

Stoemp... Supergemakkelijk, spotgoedkoop en zonder veel pretentie. Een kruidige, warme opkikker, die zowel in zomer als winter elke schijn van een dipje genadeloos de kop indrukt. Dit is Comfortfood met een grote C.


Maak dit recept.




Dinsdag 13/09 - Healthy Caesar salade

Een traditionele Caesar salade is niet bepaald gezond. Maar deze healthy versie met yoghurtsausje, zonder spek, croutons en krokante kip zit boordevol ingrediënten die goed voor je zijn. Kortom fris, simpel en lekker.


Maak dit recept.


Woensdag 14/09 - Tagliata

Tagliata oftewel biefstuksalade. Een klassieker uit de Italiaanse keuken die lijkt op een carpaccio, maar dan een soort van 2.0 versie. Met een perfect gebakken biefstuk, knapperige salade, Fleur de Sel en nog veel meer lekkers! Eenmaal gemaakt ga je deze vaker maken.


Maak dit recept.




Donderdag 15/09 - Gebakken vis met romige spinazie, tomaatjes en olijven

Ik hou van gerechten waarbij je alles in 1 schaal of pot gooit. En dit simpel gerecht van Pascale Naessens is er zo eentje. Superlekker, zomers en het vraagt weinig werk..


Maak dit recept.





Vrijdag 16/09 - Courgettebootjes

Wat als je alle lekkere pizza ingrediënten samenbrengt op een gezonde en toch nog lekkere bodem? Met deze zuiderse klassieker scoor je altijd. Zelfs bij de allerkleinsten.


Maak dit recept.




Zaterdag 7/05 - Lamsblokjes met paprika en feta

Voor een stoofpotje moet je tijd maken. Maar voor mij is er niets gezelliger dan een pot die staat te pruttelen op het vuur en het huis vult met heerlijke geuren. De zoete paprika met het lamsvlees en de feta vormen een heerlijke smaakbom.


Maak dit recept.



Zondag 8/05 - Gestoofde hondshaai met prei en wortelfrietjes

Frietjes ongezond? Niet als je ze van wortels maakt. Met dit gerecht maak je al je tafelgasten blij. En bovendien scoort- deze magere vissoort, goed bij kinderen én is het geen bedreigde vis. win-win-win-win...


Maak dit recept.




BOODSCHAPPENLIJSTJE (2 personen)

Must-haves voor de SNP

Citroenen voor je ochtendritueel

Plantaardige melk voor je shakes

Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)

Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)

Vlees, vis of vegetarisch alternatief

200 à 300 gr witte vis

200 gr kipfilet

2 rundssteak of entrecote

2 visfilet (schelvis, pladijs, ton, heek,... kiesje favoriet.)

150 gr filet americain

300 gr lamsvlees

400 gr hondshaai

Groenten

8 wortelen

2 courgettes

2 preiwitten (dikke)

4 raapjes

2 rode paprika

1 gele paprika

400 gr wortelen

2 zakken jonge spinazie

Sla (eender welke soort)

2 trossen cherrytomaten

300 gr kerstomaatjes

2 grote tomaten

Rucola

4 rode uien

1 sjalot

11 tenen look

Fruit

2 citroenen

1 limoen

1 appel

Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren

1 blok feta

1 ei

Alpro Greek yoghurt

Alpro cuisine coconut

Harde geitenkaas

Conserven

Ansjovissen

Vetstoffen

Olijfolie

Noten en zaden

1 zak pecannoten

Pijnboompitten

amandelschilfers

Kruiden

1 bosje verse koriander

1 bosje verse basilicum

1 bosje verse munt

Verse kervel

Verse oregano

Verse tijm

Kurkuma

Gedroogde chilivlokken

Piment d'Espelette (of cayennepeper)

Fleur de sel

Ras el hanout

Gedroogde tijm

Paprikapoeder

Allerlei

500 ml Kippenbouillon

Vleesbouillon

Groentebouillon

Mosterd

Worcestersaus

Tomatenpuree

balsamicoazijn

Rodewijnazijn

60 g olijven (naar keuze)

30 g zwarte olijven

Zongedroogde tomaten




39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page