top of page
  • Els

Caprese portobello

Caprese, beter gekend als de combinatie tomaat-mozzarella in Capri, is voor mij een topcombo. Daarom dat ik deze heerlijk gesmoorde portobello-champignons gevuld met verse geitenkaas (als vervanger van de mozzarella) en kerstomaten graag een kans wou geven.


Ingrediënten (2 personen)

2 el Extra Vierge Olijfolie

2 teentjes look, geperst

1 el vers gehakte peterselie

Dressing:

6 grote portobello-champignons, grondig gedroogd met keukenpapier

Harde geitenkaas, in dunne plakjes gesneden

200 gr kerstomaten, in dunne plakjes gesneden

Verse basilicum, versnipperd

1 el balsamicoazijn

“Dep de portobello's goed droog met keukenpapier zodat ze tijdens het koken niet te veel water afgeven.

Bereiding

Verwarm de oven voor op de grillstand. Plaats de rooster in het midden van uw oven.

Combineer alle ingrediënten van de Lookolie samen in een kleine pan en smelt tot de knoflook geurig is. Borstel de bodems van elke paddenstoel en leg ze met de ongeoliede kant naar beneden op een bakplaat.

Draai en borstel de resterende knoflookolie over de binnenkant van elke dop. Vul elke paddenstoel met de plakjes geitenkaas en tomaten, en grill tot de kaas is gesmolten en goudbruin van kleur is (ongeveer 8 minuten). Om te serveren, bestrooi met basilicum, besprenkel met balsamico en bestrooi met zout naar smaak.


Bron: dit is een recept van Cafe Delites.

169 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page