top of page
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Gebakken feta

  • Els
  • 12 sep 2022
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 13 sep 2022

Dit Mediterraans gerecht waant je onmiddellijk in Griekenland of het Zuiden van Frankrijk. Alle ingrediënten bij elkaar in een ovenschaal en that's it! Supersimpel, puur, gezond én glutenvrij!


Ingrediënten (2 personen)

250 gram kippenhaasje

400 gram feta

500 gram cherrytomaten, gehalveerd

150 gram zwarte olijven, ontpit

1 teen look, fijngehakt

1 el verse oregano, grof gehakt (of 1 tl gedroogd)

1 el verse rozemarijn, grof gehakt (of 1 tl gedroogd)

1 el verse basilicum, grof gehakt (of 1 tl gedroogd)

Extra Vierge olijfolie

peper en zout

Als de feta afkoelt zal die hard worden. Zet de schotel terug in de oven om de kaas opnieuw te laten smelten. Trouwens ook lekker met een beetje pasta voor die kleine smullers."

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Voeg 2 el olijfolie in een kleine ovenschaal. Leg de fetablok in de ovenschaal. Omring met de cherrytomaten en olijven. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de verse kruiden, peper en zout. Bak gedurende 20 minuten in de oven. Ondertussen bak je de kippenhaasjes in een pan en kruid je ze met peper en zout. Rooster de feta nog 1 à 2 minuten, tot de kaas aan de bovenkant bruin is. Garneer met eventuele overgebleven verse kruiden en serveer direct.



Bron: dit is een recept van aberdeenskitchen.

Comments


OPENINGSUREN

 

Maandag van 9:00 - 15:00 en 19:30 - 21:30

Dinsdag van 9:00 - 15:00

Woensdag van 19:30 - 21:30

Donderdag van 9:00 - 18:00

Vrijdag van 9:00 - 15:00

Zaterdag op afspraak.

Liever een avond of weekendafspraak? Contacteer me.

naturein-logo-final.png

Ik schrijf me in op de nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van promoties, behandelingen en de nieuwste  producten.

Bedankt!

hallo@naturein.be        Putsesteenweg 33, 2920 Kalmthout         0485 43 96 22

bottom of page