top of page
  • Els

Geroosterde pastinaken met whipped feta

Een smaakvol hoofdgerecht deze geroosterde pastinaken uit de oven met whipped feta. Echt heer-lijk! Bak er een kabeljauwfiletje bij om het gerecht helemaal af te maken. Om duimen en vingers af te likken.


Ingrediënten (2 personen)

4 pastinaken

1 klein bosje verse peterselie

Whipped feta

150 gr feta

0.5 citroen

3 el Alpro Greek style yoghurt

1 el honing

1 el olijfolie extra vierge

“De whipped feta is trouwens heerlijk als dip voor bij de borrel. Ideaal om reepjes groenten in te dippen."

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de pastinaken goed af onder de kraan en halveer ze in de lengte. Leg ze op de ovenplaat en besprenkel met olijfolie en een snuf peper en zout. Rooster de pastinaken 30 tot 35 minuten in de oven, of tot ze mooi goudbruin zijn. Maak ondertussen de whipped feta. Meng de feta, Greek style Alpro yoghurt en olijfolie in een keukenmachine. Mix in twee minuten tot een romig en glad geheel. Voeg daarna een snuf peper, de honing en het citroensap toe en mix nog een paar seconden. Bak intussen de kabeljauwfilets goudbruin in de pan en kruid met peper en zout. Verdeel de whipped feta over twee borden en leg de geroosterde pastinaken erop met daarnast de kabeljauwfilet. Sluit af met gehakte peterselie.

PS. Heb je whipped feta over? Deze kun je tot drie dagen bewaren in de koelkast.


Bron: dit is een recept van Beaufool.nl.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page