Deze Geroosterde Pompoen met Champignons is perfect voor koude winteravonden wanneer je lichaam snakt naar een verwarmende maaltijd. Het is heel eenvoudig om te maken, lekker vol van smaak en granenvrij – we gebruiken fijngehakte noten in plaats van paneermeel. Wacht tot je ervan proeft… Zacht geroosterde pompoen met gebakken champignons, zoute amandelnootjes… Onweerstaanbaar.
Ingrediënten (2 personen)
Geroosterde Pompoen
1 kleine butternut pompoen, doormidden gesneden
1 koffielepel extra-vierge kokosolie, gesmolten (of MCT-olie)
Zeezout, naar smaak
Salie, tijm en/of rozemarijn, naar smaak
Gebakken Champignons
1 kleine ui, fijngehakt (optioneel)
1 teentje look, fijngehakt (optioneel)
1 à 2 eetlepels extra-vierge kokosolie, gesmolten (of MCT-olie)
3 doosjes (750g) champignons
Zeezout en zwarte peper, naar smaak
Salie, tijm en/of rozemarijn, naar smaak
½ kop noten (amandel, pecan, hazelnoot… bij voorkeur gekiemd), fijngehakt
Peterselie, gehakt
Extra vierge olijfolie
“Houd je van een krokant korstje? Zet je oven de laatste minuten dan even op ‘grill-stand’. Ik voeg de fijngehakte nootjes meestal op het einde toe zodat de gezonde vetten in de noten niet oxideren. Zo blijven ze ook lekker krokant."
Bereiding
Verwarm je oven voor op 175°C.
Snijd de butternut pompoen doormidden in de lengte en verwijder het zaadbed met een lepel.
Leg de twee helften op een bakplaat, besprenkel met extra vierge kokosolie en breng op smaak met zeezout, salie, rozemarijn en tijm.
Rooster 30 minuten of langer tot de pompoen gaar is. Let er wel op dat de bovenkant niet verbrandt.
Maak ondertussen de champignons klaar (zie hieronder).
Haal de pompoen uit de oven en schep een deel van het vruchtvlees in een kommetje. Je kan het gebruiken in salades, wraps of falafel.
Gebakken Champignons
Hak de ui en look fijn. Deze zullen de champignons een diepere smaak geven maar als je er niet van houdt, kan je ze ook altijd weglaten.
Verwarm de kokosolie in een grote diepe pan. Bak de ui en look gaar op een medium vuurtje, ongeveer 5 minuten. Roer er regelmatig eens door.
Maak ondertussen je champignons schoon met een klein borsteltje of stukje keukenpapier. Snijd ze in kwartjes of kleinere stukken.
Doe de gehakte champignons in de pan samen met zeezout, zwarte peper en salie, tijm of rozemarijn naar smaak. Bak tot de champignons zacht zijn en al het water verdampt is.
Als je champignons beetgaar en lichtjes goudbruin zijn, haal ze van het vuur en gebruik ze om je pompoen op te vullen.
Werk af met fijngehakte noten, peterselie en extra vierge olijfolie. Breng eventueel extra op smaak met zeezout en zwarte peper.
Laat het smaken.
Bron: dit is een recept van Julie's Lifestyle.
Commentaires