Meestal zitten vispannetjes vol room, kilo's kaas en bloem. Maar nee nee, deze lichte, gezonde versie niet. Heerlijk in combinatie met witte en groene asperges. De vis kan je vervangen met vissoorten naar keuze.
Ingrediënten (2 personen)
100 g zalmfilet, in blokjes
100 g wijtingfilets, in reepjes
50 g grijze garnalen, gepeld
250 witte asperges
250 groene asperges
1 ui, fijngesnipperd
1 teen knoflook, gepeld en geplet
200 ml Alpro Cuisine (of kokosmelk)
100 ml visbouillon
olijfolie
2 el dille, gehakt
peper en zout
“Dit gerecht is ideaal voor het hele gezin of als je gasten hebt. Een echte aanrader!"
Bereiding
Schil de witte asperges, spoel de groene asperges. Snij het houterige stukje onderaan weg. Snij de asperges in stukken. Kook de witte aspergestengels 10 minuten in gezouten water, de witte aspergepunten 5 minuten. Kook de groene aspergestengels 5 minuten in gezouten water, de groene aspergepunten 3 minuten. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Fruit de ui glazig in een beetje olijfolie. Doe er de knoflook bij. Laat kort meebakken. Voeg er de witte en groene aspergestengels aan toe. Blus met de visbouillon en laat inkoken. Schenk er de Alpro Cuisine bij. Breng tot tegen de kook aan. Leg er de gekruide zalmblokjes bij. Laat 3 minuten sudderen. Leg er de wijtingreepjes bij. Laat nog 2 minuten sudderen. Doe er de aspergepunten en de garnalen bij. Kruid bij met peper en zout. Werk af met gesnipperde dille.
Bron: dit is een recept van 15gram.be.
コメント