top of page
  • Els

Weekmenu - week 4

Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.

Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 4.

Maandag 18/01 - Zoete aardappelpuree met prinsessenboontjes en kip

Mis jij na een volledige detoxweek een aardappeltje op het weekmenu? Wel, dan bereiden we eens een gezonder alternatief nl. zoete aardappelpuree. De combinatie van zoete aardappel met prinsessenboontjes en feta vind ik bijzonder lekker. You must try!


Maak dit recept.











Dinsdag 19/01 - Kokoscurry met bloemkoolrijst

vandaag heb ik een super snel eenpansgerecht voor jou: Kokoscurry met Bloemkoolrijst.

Het is lactosevrij, arm aan koolhydraten en rijk aan vitaminen, vezels & gezonde vetten. Goed om je vetverbranding te stimuleren en zin in zoet te verminderen!


Maak dit recept.



Woensdag 20/01 - Zalm met pistachekorst en asperges

Dit is zo'n eenvoudig, heerlijk én puur gerecht om klaar te maken. De pistachenoten met wasabi maken het verschil, maar het is helemaal niet pikant.


Maak dit recept.















Donderdag 21/01 - Kruidige kipballetjes met knolselder en witloof

De combinatie van witloof en knolselder is buitengewoon heerlijk, het kippengehakt maakt het verrassend. Iets wat de kleintjes ook zal smaken. Want wie is er nu geen fan van balletjes?


Maak dit recept.














Vrijdag 22/01 - Healthy spaghetti

Het moet niet altijd speciaal zijn. We verlangen soms ook naar een "goeie klassieker". Daarom mijn healthy spaghetti met mager gehakt én courgetti. Dat maakt deze spaghetti boordevol groenten superlekker.


Maak dit recept.














Zaterdag 23/01 - Chili sin carne

Wie heeft er zin in een lekkere Mexicaanse chili? Deze Chili Sin Carne is heerlijk verwarmend en vol van smaak. Ik maak meestal een dubbele portie en bewaar restjes in de diepvries. Ideaal als snel stoofpotje op drukke weekavonden!


Maak dit recept.





Zondag 24/01 - Geroosterde pompoen met champignons

Deze Geroosterde Pompoen met Champignons is perfect voor koude winteravonden wanneer je lichaam snakt naar een verwarmende maaltijd. Het is heel eenvoudig om te maken, lekker vol van smaak en granenvrij – we gebruiken fijngehakte noten in plaats van paneermeel. Wacht tot je ervan proeft… Onweerstaanbaar.


Maak dit recept.



BOODSCHAPPENLIJSTJE WEEK 4 (2 personen)

Vlees of vis

250 gr kippenborst

2 kipfilets

2 stukken zalmfilet (150 à 200 gram/stuk)

250 gr rundsgehakt

Groenten

1 butternut pompoen

Groene asperges (bundel)

300 gr Verse prinsessenboontjes

300 gr zoete aardappel

3 Ui

3 teentjes look

1 aubergine

1 kleine courgette

2 stelen witte selder

Bloemkoolrijst uit diepvries of 1 kleine bloemkool

optioneel: spinazie

4 bakje champignons

1 knolselder of 1 pak in blokjes uit de diepvries

1 witloofstronkje

1 zakje voorgesneden spaghettigroenten

2 doosjes courgetteslierten of 2 courgetten om ze zelf te maken

1 wortel

1 steel witte selder

Bussel Lente-ui

Fruit

2 Avocado's

Citroen

Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren

100 g Feta

1 ½ kop (1 blik) kokosmelk

Conserven

1 blik tomaten

1 fles (400g) tomaten passata (of gehakte tomaten)

1 tomatenpuree

1,5 bokalen bonen (rode bonen, zwarte bonen, kikkererwten)

1 klein blik maïs

Vetstoffen

Kokosolie

Olijfolie

Noten en zaden

pistachenoten

Cashewnoten

Amandelnoten

Pecannoten

Hazelnoten

Zoet

1 stuk 85% donkere chocolade

Kruiden

wasabi

Groentebouillon

Currypoeder

2 x Verse peterselie

Verse Gember

2 x Verse koriander

Kurkuma

Peper

Zeezout

optioneel: chilipeper

paprikapoeder

oregano

tijm

basilicum

Salie

marjolein

Rozemarijn

Komijn

Kaneel

Cayennepeper





47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page