Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.
Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 4.
Maandag 18/01 - Zoete aardappelpuree met prinsessenboontjes en kip
Mis jij na een volledige detoxweek een aardappeltje op het weekmenu? Wel, dan bereiden we eens een gezonder alternatief nl. zoete aardappelpuree. De combinatie van zoete aardappel met prinsessenboontjes en feta vind ik bijzonder lekker. You must try!
Maak dit recept.
Dinsdag 19/01 - Kokoscurry met bloemkoolrijst
vandaag heb ik een super snel eenpansgerecht voor jou: Kokoscurry met Bloemkoolrijst.
Het is lactosevrij, arm aan koolhydraten en rijk aan vitaminen, vezels & gezonde vetten. Goed om je vetverbranding te stimuleren en zin in zoet te verminderen!
Maak dit recept.
Woensdag 20/01 - Zalm met pistachekorst en asperges
Dit is zo'n eenvoudig, heerlijk én puur gerecht om klaar te maken. De pistachenoten met wasabi maken het verschil, maar het is helemaal niet pikant.
Maak dit recept.
Donderdag 21/01 - Kruidige kipballetjes met knolselder en witloof
De combinatie van witloof en knolselder is buitengewoon heerlijk, het kippengehakt maakt het verrassend. Iets wat de kleintjes ook zal smaken. Want wie is er nu geen fan van balletjes?
Maak dit recept.
Vrijdag 22/01 - Healthy spaghetti
Het moet niet altijd speciaal zijn. We verlangen soms ook naar een "goeie klassieker". Daarom mijn healthy spaghetti met mager gehakt én courgetti. Dat maakt deze spaghetti boordevol groenten superlekker.
Maak dit recept.
Zaterdag 23/01 - Chili sin carne
Wie heeft er zin in een lekkere Mexicaanse chili? Deze Chili Sin Carne is heerlijk verwarmend en vol van smaak. Ik maak meestal een dubbele portie en bewaar restjes in de diepvries. Ideaal als snel stoofpotje op drukke weekavonden!
Maak dit recept.
Zondag 24/01 - Geroosterde pompoen met champignons
Deze Geroosterde Pompoen met Champignons is perfect voor koude winteravonden wanneer je lichaam snakt naar een verwarmende maaltijd. Het is heel eenvoudig om te maken, lekker vol van smaak en granenvrij – we gebruiken fijngehakte noten in plaats van paneermeel. Wacht tot je ervan proeft… Onweerstaanbaar.
Maak dit recept.
BOODSCHAPPENLIJSTJE WEEK 4 (2 personen)
Vlees of vis
250 gr kippenborst
2 kipfilets
2 stukken zalmfilet (150 à 200 gram/stuk)
250 gr rundsgehakt
Groenten
1 butternut pompoen
Groene asperges (bundel)
300 gr Verse prinsessenboontjes
300 gr zoete aardappel
3 Ui
3 teentjes look
1 aubergine
1 kleine courgette
2 stelen witte selder
Bloemkoolrijst uit diepvries of 1 kleine bloemkool
optioneel: spinazie
4 bakje champignons
1 knolselder of 1 pak in blokjes uit de diepvries
1 witloofstronkje
1 zakje voorgesneden spaghettigroenten
2 doosjes courgetteslierten of 2 courgetten om ze zelf te maken
1 wortel
1 steel witte selder
Bussel Lente-ui
Fruit
2 Avocado's
Citroen
Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren
100 g Feta
1 ½ kop (1 blik) kokosmelk
Conserven
1 blik tomaten
1 fles (400g) tomaten passata (of gehakte tomaten)
1 tomatenpuree
1,5 bokalen bonen (rode bonen, zwarte bonen, kikkererwten)
1 klein blik maïs
Vetstoffen
Kokosolie
Olijfolie
Noten en zaden
pistachenoten
Cashewnoten
Amandelnoten
Pecannoten
Hazelnoten
Zoet
1 stuk 85% donkere chocolade
Kruiden
wasabi
Groentebouillon
Currypoeder
2 x Verse peterselie
Verse Gember
2 x Verse koriander
Kurkuma
Peper
Zeezout
optioneel: chilipeper
paprikapoeder
oregano
tijm
basilicum
Salie
marjolein
Rozemarijn
Komijn
Kaneel
Cayennepeper
ความคิดเห็น