Een verfijnde, maar eenvoudige maaltijd die barst van smaak én bovenal supergezond is!
Ingrediënten (2 personen)
2 zalmfilets
250 gr jonge spinazie
0.5 sjalot
0.5 teentje knoflook
0.5 citroen
100 ml kokosmelk
0.5 blokje visbouillon
0.5 el kerriepoeder
0.5 el garam masala
1 el mosterd (zachte)
peper en zout
bloemkoolpuree
0.5 bloemkool (mag ook diepvries)
0.5 teentje knoflook½ teentje
0.5 kl mosterd (zachte)
extra vierge olijfolie
“Ook heerlijk zonder de bloemkoolpuree."
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de bloemkoolpuree. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Pel het teentje knoflook. Kook de bloemkool samen met de knoflook in lichtgezouten water. Giet af en pureer de bloemkool en de knoflook fijn (met een mixer). Breng op smaak met een beetje olijfolie, de mosterd, peper en zout. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit olijfolie in een ovenvaste pan en fruit er de sjalot en knoflook in. Kruid met het kerriepoeder en de garam masala en roer tot de geuren vrijkomen. Voeg de spinazie toe en schep goed om tot de spinazie geslonken is. Voeg dan de kokosmelk en het visbouillonblokje toe en roer goed om. Laat even indikken op een zacht vuur. Kruid de zalm met peper en zout en bestrijk met een dun laagje mosterd. Leg ze in de pan op de spinazie en zet 15 minuten in de oven tot de zalm gaar is. Werk de bloemkoolpuree al met nog een beetje olijfolie en wat peper. Serveer het zalmstoofpotje met de bloemkoolpuree en een partje citroen.
Bron: Libelle Lekker
Mogen er bij jou een paar of meer kilootjes af?
Kan je een reset gebruiken? Heb je nood aan energie? Heb je een doffe huid? Wil je beter slapen? Heb je stress? Zijn je hormonen uit balans? Klaar voor een nieuwe start?
Boek dan snel je gezondheidsgesprek. Ik bekijk samen met jou welk RainPharma voedingsprogramma voor jou geschikt is. Je kan zowel voor het RainPharma Balance Dieet als voor het Smart Nutrition Project bij Naturein terecht. Opvolging en lekkere gerechtjes verzekerd!
Boek je gesprek via hallo@naturein.be
Comments