top of page
  • Els

Ratatouille met zoete aardappel

Bijgewerkt op: 14 jan. 2023

Een bord met veel groenden? I like! Dit gerecht voorziet je van allerlei mediterraanse goodies om je lijf te verwennen.

Ingrediënten (2 personen)

Kip of kalkoen voor 2 personen

2 zoete aardappelen

1 courgette

1 aubergine

1 rode paprika

20 gr pijnboompitten

1 ui

1 teen look

500 ml tomatenpassata

4 takjes tijm

2 el olijfolie extra vierge

peper en zout


“Hou je van pit? Dan kan je een Spaanse peper toevoegen om het gerecht wat pikanter te maken."

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 °C. Schil de zoete aardappelen. Snij de zoete aardappelen, courgette, aubergine en rode paprika in blokjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groenten. Heb je te veel groenten voor 1 ovenplaat? Leg de zoete aardappel dan op een aparte ovenplaat. Besprenkel met de helft van de olijfolie en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om. Kleur de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pot. Stoof de ui 2 minuten en voeg dan de look toe. Voeg de gegrilde groenten en de tomatenpassata toe. Rits de blaadjes van de takjes tijm (hou er 1 apart voor de afwerking) en voeg toe. Laat de saus 10 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout. Bak ondertussen de kip in een pan goudbruin. Kruid met peper en zout. Serveer de ratatouille met de rest van de tijm en de geroosterde pijnboompitten erover gestrooid samen met de kip.

Smakelijk.


Bron: dit is een recept van 15gram.be

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page