top of page
  • Els

Weekmenu - week 2

Bijgewerkt op: 8 jan. 2023

Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.

Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 2 van 2023.

Maandag 09/01 - Broccolipuree met kabeljauw en garnalen


Broccolipuree zonder aardappelen? Klopt! Zo simpel, zo lekker én een echt smaakbommetje. Vandaag serveer ik het met kabeljauw maar ook heel lekker bij gevogelte of steak.


Maak dit recept.




Dinsdag 10/01 - Nasi Goreng met bloemkoolrijst

Maak jij wel eens nasi? Dan heb ik vandaag een heerlijke variant voor jou bomvol groenten én met bloemkoolrijst.


Maak dit recept.






Woensdag 11/01 - Geroosterde appel met knolselder, pastinaak en pompoen

Mijn favoriete winteringrediënten zijn zonder twijfel pompoen, pastinaak en knolselder. De heerlijke zoete smaak van knolselderij en de pompoen combineert supergoed met het aroma van de appels.


Maak dit recept.



Donderdag 12/01 - Gebakken prei met feta en hazelnoten

Niet alleen mooi op je bord maar ook nog eens één van de lievelingsgerechten van Pascale Naessens! Bijzonder smaakvol en heel gemakkelijk klaar te maken. Je kan het vegetarisch eten of heerlijk met een stukje vis of vlees combineren.


Maak dit recept.





Vrijdag 13/01 - Tortilla met pompoen, pastinaak en feta

Niet veel tijd op vrijdag om te koken? Deze heerlijke tortilla met pompoen, pastinaak en feta is snel, makkelijk en heel lekker.


Maak dit recept.






Zaterdag 14/01 - Kalkoengehaktballen met courgette spaghetti

Wie lust er nu geen gehaktballen? Ik vond een gezonde variant op basis van kalkoelfilet. Wedden dat je scoort aan tafel?


Maak dit recept.






Zondag 15/01 - Steak chimichurri, zoete aardappelfrietjes en sla

Op zondag mag het al eens steak met frietjes zijn. Deze klassieker maken we gezond met zoete aardappelfrietjes. Een heerlijk kleurrijk koolhydraatarm gerecht vol smaak en textuur.


Maak dit recept.






BOODSCHAPPENLIJSTJE WEEK 2 (2 personen)

Must-haves voor de SNP

Citroenen voor je ochtendritueel

Plantaardige melk voor je shakes

Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)

Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)

Vlees, vis of vegetarisch alternatief

2 kabeljauw (+/- 130 gram/stuk)

250 gr garnalen

400 gr kip

2 kipfilets

2 kalkoenfilets

2 rundersteaks

optioneel een stukje vis of vlees voor bij de gebakken prei

Groenten

800 gr broccoli (of diepvrieszak)

500 gr pastinaak

1 pastinaak

500 gr knolselder

500 gr pompoen

100 gr sperziebonen

250 gr butternut pompoen

1 wortel

2 courgettes

3 dikke preistengels

2 zoete aardappelen

1 zak sojascheuten

Bloemkoolrijst (diepvries)

150 gr jonge slamix

50 gr kropsla

3 tenen look

4 sjalot

1 ui

1 lente-ui

2 rode chilipepers

1 groene chilipeper

Fruit

2 rode appelen

1 citroen

1 limoen

Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren

9 eieren

50 gr feta of geitenkaas

200 gr feta

400 ml kokosmelk

Alpro Soja Amandeldrink

Conserven

Tomatenpuree

Vetstoffen

Extra Vierge olijfolie

Kokosolie

Noten en zaden

1 zakje pijnboompitten

50 gr geroosterde hazelnoten

Sesamzaad

Kruiden

1 bosje verse basilicum

1 bosje verse peterselie

1 bosje verse bladpeterselie

1 bosje verse koriander

Nootmuskaat

Kurkuma

Komijnzaad

currypoeder

korianderzaad

paprikapoeder

Zeezout en zwarte peper

Allerlei

Mosterd

Currypasta

Kippenbouillon

Groentebouillon

45 gr zongedroogde tomaten

Coconut aminos (te vinden bij Bioplanet, Holland & Barret of Natuurwinkel)




21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page