top of page
  • Els

Weekmenu - week 14

Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.

Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 14.

Maandag 05/04 - Bloemkoolcurry

Op zoek naar een lekkere snelle maaltijd? Deze bloemkoolcurry met kip staat in 30 minuten op tafel. Ideaal voor op een doordeweekse avond.


Maak dit recept.




Dinsdag 06/04 - Vis met sojasaus uit de oven

In deze ovenschotel met courgette, tomaat, spinazie en vis, is de sojasaus een onmisbare smaakmaker. Sojasaus voegt namelijk niet alleen zout maar ook die unieke umami toe, waardoor deze eenvoudige ingrediënten met hun zachte smaken ineens naar een heel andere niveau getild worden.


Maak dit recept.




Woensdag 07/04 - Knolseldersteak met chimichurri en oesterzwam

Op zoek naar een creatief alternatief voor een stuk vlees? Ga een keer voor een 'steak' van groente - een vegetarisch gerecht dat steeds populairder wordt.


Maak dit recept.











Donderdag 08/04 - Courgetti ovenschotel met feta

Een lekkere maaltijd met slierten courgette in een zelfgemaakte tomatensaus uit de oven. Ook lekker als je kinderen met een stuk verse ciabatta willen dippen.


Maak dit recept.



Vrijdag 09/04 - Koreaanse barbecue bowl

Dit gerecht kan je knapperig, vlezig, pittig, zoet en zout tegelijk noemen. Een razendsnel én eenvoudig recept om te maken.


Maak dit recept.












Zaterdag 10/04 - Vol-au-veggie

Vol-au-veggie all the way. Zelfs voor het bladerdeeghapje en de frietjes gingen we voor een groente-alternatief. Uiteraard doe je hiermee helemaal wat je zelf wilt. Wat? Geen gehaktballetjes? Voeg ze er gerust aan toe met puur rundsgehakt en een eitje. Voor niet-detoxers kan je een bladerdeegkoekje voorzien.


Maak dit recept.







Zondag 11/04 - Vis in een korstje met knolselder-mosterdpuree

Een lekker stukje vis, omhuld door een smaakvol korstje en vergezeld door een verrassende knolselderpuree. Geen aardappelen in deze puree, enkel boterzachte knolselder, op smaak gebracht met rucola en mosterd.


Maak dit recept.







BOODSCHAPPENLIJSTJE WEEK 14 (2 personen)

Must-haves voor de SNP

Citroenen voor je ochtendritueel

Plantaardige melk voor je shakes

Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)

Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)

Vlees of vis

500 g kip in blokjes

300 g stevige witte vis

2 stukken verse stevige witte vis zoals bvb. koolvis

450 g puur rundsvlees

Optioneel 150 g puur filet americain voor balletjes bij de vol-au-veggie

Groenten

200 gr bloemkool in roosjes (of uit de diepvries)

100 gr sperziebonen

2 courgettes

2 kleine courgettes of 400 gr kant-en-klare courgetti

2 bolletjes courgette

5 trostomaten

2 zakken verse spinazie

2,5 knolselder (of 2 knolselder en 1 zak diepvrise knolselder in blokjes)

1 rode paprika

1 gele paprika

1 prei

550 g oesterzwammen

250 g kleine witte of bruine champignons

4 kleine pastinaken

Rucola

1 rode ui

1 lenteuitje

2 ui

9 teentjes knoflook

Fruit

2 citroen

Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren

3 eieren

100 gr feta

Alpro cuisine cooking oat

Alpro yoghurt ongezoet

Conserven

2 blik tomatenblokjes a 400 gr

1 bokaaltje reuze witte bonen

Vetstoffen

Extra Vierge Olijfolie

échte boter

Sesamolie

Noten en zaden

25 gr cashewnoten

handje walnoten

Sesamzaad

Kruiden

3 verse bosjes Peterselie

1 Bosje verse oregano

Gedroogde oregano

Gedroogde peterselie

Italiaanse kruiden

Paprikapoeder

kurkuma

Nootmuskaat

Mosterdzaad

Zwarte peper

Zeezout

Allerlei

125 ml kokosmelk

1 el rode curry pasta

Sojasaus

3 el graantjesmosterd

Een handvol ontpitte groene olijven (natuur of pikant of met look, maakt niet uit)

1 el rode wijn azijn

Sambal Oelek

Dijon Mosterd

60 ml mirin (rijstwijn)

Stevia

Speltbloem

Quinoavlokken


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page