Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.
Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 14.
Maandag 05/04 - Bloemkoolcurry
Op zoek naar een lekkere snelle maaltijd? Deze bloemkoolcurry met kip staat in 30 minuten op tafel. Ideaal voor op een doordeweekse avond.
Maak dit recept.
Dinsdag 06/04 - Vis met sojasaus uit de oven
In deze ovenschotel met courgette, tomaat, spinazie en vis, is de sojasaus een onmisbare smaakmaker. Sojasaus voegt namelijk niet alleen zout maar ook die unieke umami toe, waardoor deze eenvoudige ingrediënten met hun zachte smaken ineens naar een heel andere niveau getild worden.
Maak dit recept.
Woensdag 07/04 - Knolseldersteak met chimichurri en oesterzwam
Op zoek naar een creatief alternatief voor een stuk vlees? Ga een keer voor een 'steak' van groente - een vegetarisch gerecht dat steeds populairder wordt.
Maak dit recept.
Donderdag 08/04 - Courgetti ovenschotel met feta
Een lekkere maaltijd met slierten courgette in een zelfgemaakte tomatensaus uit de oven. Ook lekker als je kinderen met een stuk verse ciabatta willen dippen.
Maak dit recept.
Vrijdag 09/04 - Koreaanse barbecue bowl
Dit gerecht kan je knapperig, vlezig, pittig, zoet en zout tegelijk noemen. Een razendsnel én eenvoudig recept om te maken.
Maak dit recept.
Zaterdag 10/04 - Vol-au-veggie
Vol-au-veggie all the way. Zelfs voor het bladerdeeghapje en de frietjes gingen we voor een groente-alternatief. Uiteraard doe je hiermee helemaal wat je zelf wilt. Wat? Geen gehaktballetjes? Voeg ze er gerust aan toe met puur rundsgehakt en een eitje. Voor niet-detoxers kan je een bladerdeegkoekje voorzien.
Maak dit recept.
Zondag 11/04 - Vis in een korstje met knolselder-mosterdpuree
Een lekker stukje vis, omhuld door een smaakvol korstje en vergezeld door een verrassende knolselderpuree. Geen aardappelen in deze puree, enkel boterzachte knolselder, op smaak gebracht met rucola en mosterd.
Maak dit recept.
BOODSCHAPPENLIJSTJE WEEK 14 (2 personen)
Must-haves voor de SNP
Citroenen voor je ochtendritueel
Plantaardige melk voor je shakes
Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)
Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)
Vlees of vis
500 g kip in blokjes
300 g stevige witte vis
2 stukken verse stevige witte vis zoals bvb. koolvis
450 g puur rundsvlees
Optioneel 150 g puur filet americain voor balletjes bij de vol-au-veggie
Groenten
200 gr bloemkool in roosjes (of uit de diepvries)
100 gr sperziebonen
2 courgettes
2 kleine courgettes of 400 gr kant-en-klare courgetti
2 bolletjes courgette
5 trostomaten
2 zakken verse spinazie
2,5 knolselder (of 2 knolselder en 1 zak diepvrise knolselder in blokjes)
1 rode paprika
1 gele paprika
1 prei
550 g oesterzwammen
250 g kleine witte of bruine champignons
4 kleine pastinaken
Rucola
1 rode ui
1 lenteuitje
2 ui
9 teentjes knoflook
Fruit
2 citroen
Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren
3 eieren
100 gr feta
Alpro cuisine cooking oat
Alpro yoghurt ongezoet
Conserven
2 blik tomatenblokjes a 400 gr
1 bokaaltje reuze witte bonen
Vetstoffen
Extra Vierge Olijfolie
échte boter
Sesamolie
Noten en zaden
25 gr cashewnoten
handje walnoten
Sesamzaad
Kruiden
3 verse bosjes Peterselie
1 Bosje verse oregano
Gedroogde oregano
Gedroogde peterselie
Italiaanse kruiden
Paprikapoeder
kurkuma
Nootmuskaat
Mosterdzaad
Zwarte peper
Zeezout
Allerlei
125 ml kokosmelk
1 el rode curry pasta
Sojasaus
3 el graantjesmosterd
Een handvol ontpitte groene olijven (natuur of pikant of met look, maakt niet uit)
1 el rode wijn azijn
Sambal Oelek
Dijon Mosterd
60 ml mirin (rijstwijn)
Stevia
Speltbloem
Quinoavlokken
Opmerkingen