top of page
  • Els

Weekmenu - week 16

Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.

Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 16.

Maandag 19/04 - Gegrilde chimichurri portobellos met geitenkaas en pastinaakpuree

Deze portobellos worden vlezig en smaakvol van zodra ze onder de grill gaan. Samen met de pittige chimichurri krijg je een lekker levendig gerechtje in combinatie met de romige geitenkaas pastinaakpuree. Ideaal voor je Meatless Monday.


Maak dit recept.








Dinsdag 20/04 - Papillot van kabeljauw met paprika en tomaten

Een heerlijk licht gerecht dat toch voldoende vulling geeft door de paprika's en de tomatenblokjes. De lekkere kruiden en limoenschijfjes zorgen dan weer voor een frisse toets.


Maak dit recept.





Woensdag 21/04 - Raw pad thai

Wat deze veganistische pad thai zo gezond maakt? RAW. Rauwe voeding is supergezond. Door groenten te lang te koken, verliezen ze vaak heel wat vitaminen en goede stoffen. Daarom een rauwe pad thai met heerlijk knapperige groentjes.

Maak dit recept.





Donderdag 22/04 - Vegan saté met pindasaus

Tempeh doet het ontzettend goed als vervanger voor een stukje kip. Daarom deze vegan saté met pindasaus en bloemkoolrijst. Trouwens ook heerlijk op de barbecue.


Maak dit recept.











Vrijdag 23/04 - Italiaanse zoete aardappeltortilla

Dit eenpansgerecht met maar 6 ingrediënten brengen we op smaak met olijven en oregano. Makkelijk, snel en superleuk om te maken.


Maak dit recept.






Zaterdag 24/04 - Gezonde fish and chips

Een échte fish and chip is eerlijk toegegeven best lekker maar echt gezond is het niet. Daarom een gezonde versie fish and chip met een groentefriet en een heerlijk stukje vis.


Maak dit recept.









Zondag 25/04 - Jambalaya met bloemkoolrijst en gamba's

Jambalaya is een Creoolse rijschotel. Een super smaakvol, exotisch, zomers en comfortfood gerecht. Peuzelen maar aan die gamba's.



Maak dit recept.








BOODSCHAPPENLIJSTJE WEEK 16 (2 personen)

Must-haves voor de SNP

Citroenen voor je ochtendritueel

Plantaardige melk voor je shakes

Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)

Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)

Vlees, vis of vegetarisch alternatief

4 grote kabeljauwfilets

250 gr tempeh

12 ongeschilde gamba's

Groenten

4 grote pastinaken

4 grote portobello champignons

10 tenen look

3 kleine rode pepertje

4 rode paprika's

1 grote wortel

2 courgette

6 kerstomaten

6 trostomaten

2 flinke zoete aardappels

1 zak Bloemkoolrijst (uit de diepvries)

1 bosje lente-ui

5 sjalotten

Verse rode kool

1 rode ui

Fruit

1 limoen

2 citroen

Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren

100 gr zachte geitenkaas

Kokosmelk

6 eieren

Conserven

200 gr tomatenblokjes

Tomatenconcentraat

Vetstoffen

Extra Vierge Olijfolie

Kokosolie

Noten en zaden

Pindanoten ongezouten

Kruiden

1 bosje verse korander of peterselie

1 bosje verse koriander

1 bosje verse peterselie

1 bosje verse basilicum

Oregano

Chilivlokken

Lookpoeder

Gember

Gedroogde oregano

Gedroogde basilicum

Paprikapoeder

tijm

laurier

Groentebouillon of kippenbouillon

visbouillon

Allerlei

Rode wijnazijn

Tahini

Amandelpasta

pindakaas

Honing

Sojasaus

Ketjap Manis

Zwarte olijven

Groene olijven

100 gr quinoavlokken

Grote saté prikkers



5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page