Koreaanse Kimchisoep
- Els
- 23 okt
- 2 minuten om te lezen
Ik probeer al een hele poos elke dag kimchi te eten omwille van heel wat gezondheidsredenen. Maar dat je ook kimchisoep kan maken? dat was nieuw voor me. Indien je klaargemaakte kimchi koopt, is deze maaltijdsoep in een half uurtje klaar. Een supergezonde smaaksensatie.

Ingrediënten (2p)
1 el kokosolie
3 cm gember
3 teentjes look
1 ui
0,5 witte kool
200 gram kimchi van de zusjes Klejman te koop bij Apotheek Hendrickx
150 ml kimchisap, zoveel sap zat er in mijn pot kimchi niet in dus ik heb het met groentebouillon gecompenseerd.
1 l groente bouillon of kippenbouillon
1 el sesamolie
2 el tamari of sojasaus
75 gr bruine rijstnoedels of sobanoedels (boekweitnoedels)
250 gram tofu
3 stengels bosui
“Kidsproof tip: je kunt de noedels apart koken en de soep pureren.”
Bereiding
Verwarm de kokosolie in een soeppan.
Schil de ui, gember en knoflook en snij fijn.
Verwijder de buitenste bladeren van chinese kool. Snijd de de kool in grote stukken.
Bak de ui, gember en knoflook op middelhoog vuur in de olie.
Voeg na 1 minuut de chinese kool en de kimchi toe en bak nog eens 2 minuten.
Blus af met de groentebouillon, tamari, sesamolie en kimchisap en laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
Snij de tofu in blokjes en de bosui in ringen.
Voeg de tofu, noedels en bosui toe en kook de soep totdat de noedels gaar zijn. Bij woknoedels duurt dit maar een paar minuten.
Eet smakelijk!
Goed om te weten?
Kimchi is gefermenteerd, bevat bacteriën en ondersteunt onze darmflora. Gezonde darmen? dat betekent een rustige, stralende huid. De vezels in de kimchi bevorderen onze spijsvertering Kortom: Kimchisoep is verwarmend, ontstekingsremmend en ondersteunt zowel je darmen als je huid van binnenuit.






Opmerkingen