Auberginestoof
- Els
- 23 okt
- 2 minuten om te lezen
Ik heb zo van die dagen dat ik enorm veel zin heb in aubergines. Maar ik vind deze groente niet in elk gerecht even lekker. Vandaar de uitdaging om aubergines op een lekkere manier klaar te maken. En dat heb ik met dit recept gevonden. Benieuwd? Lees gauw mee.

Ingrediënten (2p)
2 Bio aubergines, in blokjes van 2 cm gesneden
500 gr Bio filet americain
1 ui, gesnipperd
3 teentjes look, fijngehakt
500 gram tomaten, in blokjes gesneden
1 paprika, in blokjes gesneden
70 gram tomatenpuree
1 groentebouillonblokje
350 ml water
1 handje verse peterselie, fijngehakt
60 gr linzen per persoon, gekookt
Kruiden
2 tl gedroogde oregano
2 tl paprikapoeder
1,5 tl komijnpoeder
1,5 tl korianderpoeder
1/3 tl kaneel
snufje chilivlokken
zwarte peper
zout
“Je kan dit gerecht perfect meal preppen door dubbele porties te nemen. Stop alles in een luchtdichte pot voor de volgende avondmaaltijd of vries in. Eten de kids mee? Dan kook je er spaghetti of rijst bij.”
Bereiding
Meng in een mengkom de blokjes aubergine met 1 tl zout en laat dit 30 minuten staan. Giet na 30 minuten het vocht af wat uit de aubergine is gekomen.
Verhit dan een scheutje kokosolie in een pan en bak het gehakt goudbruin en tot het vocht verdampt is. (Soms bevat gehakt veel water, giet dan wanneer het gehakt gaar en goudbruin is het overtollige vocht af.)
Voeg de uien, paprika, knoflook, tomatenpuree en alle specerijen toe aan het gehakt en bak kort mee. (zout is optioneel)
Voeg dan de blokjes aubergine, blokjes tomaat, water en een verkruimeld bouillonblokje toe aan het gehakt. Meng alles goed door elkaar, laat 45 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan.
Spoel de linzen en kook ze intussen gaar en giet af.
Breng de saus op smaak met eventueel extra peper en/of zout. Bestrooi met de fijngehakte peterselie. Eet smakelijk!
TIPS
wanneer de saus te snel indikt voeg dan meer water toe of zet het vuur nog zachter.
Serveer de auberginestoof met parelcouscous, spaghetti, rijst, Naan, gebakken aardappeltjes, brood of een salade.
Probeer er eens een sausje van Griekse Yoghurt bij. Heerlijke combinatie.
Goed om te weten?
Linzen kan je best altijd vooraf even spoelen. Doe je dat niet? Dan krijg je vaak een opgezwollen buik. Wanneer je ze spoelt ervaar je dit probleem niet.






Opmerkingen