top of page
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Auberginestoof

  • Els
  • 23 okt
  • 2 minuten om te lezen

Ik heb zo van die dagen dat ik enorm veel zin heb in aubergines. Maar ik vind deze groente niet in elk gerecht even lekker. Vandaar de uitdaging om aubergines op een lekkere manier klaar te maken. En dat heb ik met dit recept gevonden. Benieuwd? Lees gauw mee.


ree

Ingrediënten (2p)

2 Bio aubergines, in blokjes van 2 cm gesneden

500 gr Bio filet americain

1 ui, gesnipperd

3 teentjes look, fijngehakt

500 gram tomaten, in blokjes gesneden

1 paprika, in blokjes gesneden

70 gram tomatenpuree

1 groentebouillonblokje

350 ml water

1 handje verse peterselie, fijngehakt

60 gr linzen per persoon, gekookt

Kruiden

2 tl gedroogde oregano

2 tl paprikapoeder

1,5 tl komijnpoeder

1,5 tl korianderpoeder

1/3 tl kaneel

snufje chilivlokken

zwarte peper

zout



“Je kan dit gerecht perfect meal preppen door dubbele porties te nemen. Stop alles in een luchtdichte pot voor de volgende avondmaaltijd of vries in. Eten de kids mee? Dan kook je er spaghetti of rijst bij.”

Bereiding

  • Meng in een mengkom de blokjes aubergine met 1 tl zout en laat dit 30 minuten staan. Giet na 30 minuten het vocht af wat uit de aubergine is gekomen.

  • Verhit dan een scheutje kokosolie in een pan en bak het gehakt goudbruin en tot het vocht verdampt is. (Soms bevat gehakt veel water, giet dan wanneer het gehakt gaar en goudbruin is het overtollige vocht af.)

  • Voeg de uien, paprika, knoflook, tomatenpuree en alle specerijen toe aan het gehakt en bak kort mee. (zout is optioneel)

  • Voeg dan de blokjes aubergine, blokjes tomaat, water en een verkruimeld bouillonblokje toe aan het gehakt. Meng alles goed door elkaar, laat 45 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan. 

  • Spoel de linzen en kook ze intussen gaar en giet af.

    Breng de saus op smaak met eventueel extra peper en/of zout. Bestrooi met de fijngehakte peterselie. Eet smakelijk!


    TIPS

    • wanneer de saus te snel indikt voeg dan meer water toe of zet het vuur nog zachter.

    • Serveer de auberginestoof met parelcouscous, spaghetti, rijst, Naan, gebakken aardappeltjes, brood of een salade.

    • Probeer er eens een sausje van Griekse Yoghurt bij. Heerlijke combinatie.



Goed om te weten?

  • Linzen kan je best altijd vooraf even spoelen. Doe je dat niet? Dan krijg je vaak een opgezwollen buik. Wanneer je ze spoelt ervaar je dit probleem niet.



Opmerkingen


OPENINGSUREN

 

Maandag van 9:00 - 15:00 en 18:30 - 21:00

Dinsdag van 9:00 - 15:00

Woensdag van 18:30 - 21:00

Donderdag van 9:00 - 18:00

Vrijdag van 9:00 - 15:00

Zaterdag op afspraak.

Liever een avond of weekendafspraak? Contacteer me.

naturein-logo-final.png

Ik schrijf me in op de nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van promoties, behandelingen en de nieuwste  producten.

Bedankt!

hallo@naturein.be        Putsesteenweg 33, 2920 Kalmthout         0485 43 96 22

bottom of page