Geroosterde tomaten-paprikasoep
- Els
- 2 dagen geleden
- 1 minuten om te lezen
Een heerlijk vitamine C soepje met geroosterde tomaten, paprika's, ui en look uit de oven.

Ingrediënten
3 paprika's, gehalveerd
1 bakje kerstomaten
1 ui, gehalveerd
1 bol look, top eraf gesneden
scheut olijfolie
1 l groentebouillon
zout en peper
Peper& zout
optioneel: hennepzaad, verse peterselie
“Lekker met kippenballetjes uit de diepvries en een sneetje zuurdesembrood. ”

Bereiding
Verhit de oven op 170°C.
Snijd de paprika's en de ui in twee. De bol look kan je afsnijden aan de top, je hoeft ze dus niet te pellen of pletten. Schik de paprika's, tomaten, ui, knoflook op een bakplaat met een bakpapier onder. Een scheut olijfolie, peper en zout erover.
Laat dit ongeveer 50 minuten roosteren in de oven. Daarna schep je alles (inclusief vocht) in een soeppan en voeg je de groentebouillon toe. Laat dit 5 minuten pruttelen. Mix de soep met een staafmixer.
Dresseer je soepkom met hennepzaad en enkele blaadjes verse peterselie. Smakelijk!
Goed om te weten?
Paprika is rijk aan vitamine C en antioxidanten. Ze ondersteunen je immuunsysteem en huidkwaliteit.
Kerstomaatjes Bevatten lycopeen. Ze zijn een krachtige antioxidant die ontstekingen verlaagt en huidcellen beschermt.
Ui bevat prebiotische vezels. Ze voeden je darmflora en versterken je weerstand.
Look werkt ontstekingsremmend en immuunversterkend, dus weer goed voor je darmen en algemene gezondheid.
Olijfolie werkt ontstekingsremmend en ondersteunt gezonde huid en bloedvaten.
Hennepzaad is een goede bron van omega-3 en plantaardige eiwitten. Het ondersteunt de huid en hormoonbalans.
Verse peterselie bevat vitamine C én antioxidanten. Het helpt bij detoxificatie en geeft een extra immuunboost.






Opmerkingen